Teske drljace

Debelo sam promašio na drljači, juče rođak probao moju drljaču sa Df Agrofarm 85 ks, pogledao sam da će to ići normalno, međutim iznenađenje, ni on nije mogao ići 10 km/ h, poteško traktoru, išao je normalno 8 km/h. Njegov zaključak za moju drljaču treba 100 do 110 ks. On ima Tupanjac 5 m poluteška i vozio je sa 135 ks a sad sa 170 ks.

Gde mogu ti biciklovi od traktora da rade sa tom drljačom, ne budi smešan nisi klinac od 15 godina koji nema veze sa životom.

Nemoj te se sikirati, ona radi samo toliko koliko dajcu nije teško, naštelujem ja to, ne rovim do koljena.
@Darko Dren, kolega moj, ja sam za moj radni vijek kupio samo bratovu zemlju, a mogao sam je kupiti podosta, ali me to nikad nije zanimalo, niti kupovina niti zakup. Žena me gonila prije 2g da kupim 0.3 ha kraj moje njive, ja nisam htio. Jednostavno mišljenja sam da to kod nas nije isplativo, poskupa je ovdje zemlja.

Nemoj te se sikirati, ona radi samo toliko koliko dajcu nije teško, naštelujem ja to, ne rovim do koljena.
@Darko Dren, kolega moj, ja sam za moj radni vijek kupio samo bratovu zemlju, a mogao sam je kupiti podosta, ali me to nikad nije zanimalo, niti kupovina niti zakup. Žena me gonila prije 2g da kupim 0.3 ha kraj moje njive, ja nisam htio. Jednostavno mišljenja sam da to kod nas nije isplativo, poskupa je ovdje zemlja.
Pošto je zemlja kod vas?

Jel radi neko sa polu ili teskom drljacom bez prednje daske? Ima neke velike razlike sa ili bez?

Zavisi kakvo je oranje.Kada je katastrofa neravno onda spustis dasku da bi boje ravnalo i zatrvaralo rupe ali onda vuce tonu zemlje i trosis vise i goriva i vremena ali bolje poravna. Kad je lepo oranje podignuta daska skroz,ne zakacinje po zemlji uopste i samo gas.

Kod drljače daska i nije toliko potrebna zbog velikog broja klinova koji drobe i mešaju zemlju i guraju u tragove traktora ako je spustiš dublje.
Ako radiš plitko sa drljačom onda ti treba daska.
-----------
Evo i kolega Mušovac je objasnio. Poprilično zavisi i od zemljišta tj oranja.

Jel radi neko sa polu ili teskom drljacom bez prednje daske? Ima neke velike razlike sa ili bez?
Ja nemam dasku na poluteškoj pa kad spustiš zna i ona dobro da nakupi, što kažu ljudi dosta je do zemlje pa i do oranja. Za ove naše ritine teške mislim da je daleko bolje bez daske, a za peskulje svejedno (po želji) :)

Da li može da se desi da poluteška drljača neće u zemlju jer je tvrdo? Poredim sa S oprugama jer one zbog ugla lakše ulaze u zemlju.

Da li može da se desi da poluteška drljača neće u zemlju jer je tvrdo? Poredim sa S oprugama jer one zbog ugla lakše ulaze u zemlju.
Drugar mi ima Tupanjac polutesku i kaze da nemoze da postigne potrebnu dubinu na tezim i vlaznijim zemljistima, zbog toga sam se ja odlucio za setvospremac, e sad ko ima sposobnu sejalicu to je vec druga prica.

Nazad
Vrh