Dragojlo
Član
Najbolje ti nam malo fotografisi ako mozes taj piskavac u rodu kada bude ove godine i okaci ovde da svi vidimo o cemu se radi...
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
luka kv je napisao(la):gledao sam sljivar ranke koja ima razmak oko 6 metara stablo od stabla. lepo rasirila krosnju. secam se tog sljivara kad je bio mlad zasad,lomio je grane.a gledam u ovoj mojoj sumi od sljivara kako se povijaju,izvijaju ,izduzuju da bi dohvatile malo sunca.gusto posadjeno. kad komentarisem sa mestanima oko tog sljivara ranke kako je lomio grane od roda ,oni kazu -djubreno stajnjakom. ma ok,ali ja mislim da je najvecu ulogu odigralo to sto se nisu morale takmiciti za sunce(naravno i genetika,djubrenje)
mogu da slikam samo lisce. bio mraz pre neki dan i sve obrao ,plodovi pocrneliNajbolje ti nam malo fotografisi ako mozes taj piskavac u rodu kada bude ove godine i okaci ovde da svi vidimo o cemu se radi...
@boban97
Ako i tebi nije nesto obralo slikaj stablo i posebno plodice u krupnom planu
veoma slabo.imam jednu staru 40 godinapiskavac se svuda zove isto samo ga negde ima dosta a ponegde je iskorenjen, ima li kod vas belošljiva?
trebao sam te poslusati ali ja sam malo nasadjen / xa xa xaOvo o rezidbi ranke ok.
Mada je kod nje sve problem osim kvaliteta ploda za rakiju. Tu je nenadmasna.
Ostri uglovi su joj u genetici pa mozes da joj radis sta hoces oni ce biti ostri, i nema tog rezaca koji ce uspeti da joj rod izbalasira kad joj dodje da se prerodi i polomi.
A kad se polomi e to je tek veselje. Obnavljase ko luda i tad treba te lastare kontrolisati, najcesce vecinu uklanjati jer skoro u 100% slucajeva rastu pravo gore.
A ovo za kalemljenje pozegace na pozegacu....ne bih ja slusao tog sto je tako radio.