Teljenje krava

Hvala kolege. Neću ići kući bar 15 dana, biću van zemlje a kad stignem podsetite me da je izvedemi da je slikam. Inače junica je eksterijerno jako dobra (nije idealna), ali vime je izvanredno, bio sam za vikend, oduševila me vimenom. Mada Hupsol se i proručuje kao bik nadprosečno popravlja vime. Ona je ćerka bikovske majke, i za sad opravdava to, u tri muže za 14 sati dala je već 19kg mleka, otelila se sinoć u 21h.

Evo i moje junice,prosle noci u 02:00h postala majka.
p4080568.jpg
[/URL]
p4080563.jpg
[/URL] Uploaded with ImageShack.us[/IMG]

Hvala svima,zensko tele.Nisam ocekivao lak porodjaj i taman sam spremio uredjaj da montiram za telenje kad vidim ono izlazi skoro samo.Propade mi fora,mislio sam da okacim klip kako se teli ali nije bilo potrebe.Otac je Bon Temps,osrednji bik za junice.Mogao je da bude i neki bolji ali drugi put.Tako se potrefilo.

Pre 15 min mi se otelila druga junica,nazalost tele mi na rukama uginulo.Svi pokusaji uzalud.Nakon izbacenog vodenjka smo u roku od 5 min. reagovali,privezali i povukli,nije bilo tesko,tele je izaslo.Nazalost iz usta i nosa mu izasla sluzava tecnost u solidnoj kolicini.Toliko o toj teoriji da se pusti krava sama da se oteli,samo da se posmatra.Evo opet cu da kazem.Cim vidis noge ili pukne vodenjak ili mislis da ce da se teli vezuj noge i glavu i vuci.Tele zensko,otac Lemer-jako kvalitetan i za mene cenjen bik.Nije mi se dalo da ostavi cerku u mojoj stali.JBG

Pre 15 min mi se otelila druga junica,nazalost tele mi na rukama uginulo.Svi pokusaji uzalud.Nakon izbacenog vodenjka smo u roku od 5 min. reagovali,privezali i povukli,nije bilo tesko,tele je izaslo.Nazalost iz usta i nosa mu izasla sluzava tecnost u solidnoj kolicini.Toliko o toj teoriji da se pusti krava sama da se oteli,samo da se posmatra.Evo opet cu da kazem.Cim vidis noge ili pukne vodenjak ili mislis da ce da se teli vezuj noge i glavu i vuci.Tele zensko,otac Lemer-jako kvalitetan i za mene cenjen bik.Nije mi se dalo da ostavi cerku u mojoj stali.JBG

Ti si druže uradio što je bilo u tvojoj moći.

Pa sta ces.Da je bilo bar musko,ionako im je cena niska,cekas toliko vremena i kad na kraju nesto te totalno zajebe.

Bas mi je zao druze.... Ali ako ti je bar malo za utehu to se i kod mene desavalo... Jednom kad smo pustali teoce da sisaju kod majke sad vise ne dajemo na kofu od tad jer je krava nogom ubila tele!!!! Zato sad dajemo na kofu... Jos jednom bas mi je zao!!!!

steta, al takve stvari se desavaju, nek su deca ziva i zdrava a njega ko j*be, dace Bog bice jos telica, ne opterecuj se i teraj dalje

Nakon izbacenog vodenjka smo u roku od 5 min. reagovali,privezali i povukli,nije bilo tesko,tele je izaslo.Nazalost iz usta i nosa mu izasla sluzava tecnost u solidnoj kolicini.Toliko o toj teoriji da se pusti krava sama da se oteli,samo da se posmatra.Evo opet cu da kazem.Cim vidis noge ili pukne vodenjak ili mislis da ce da se teli vezuj noge i glavu i vuci
Bio si tu i nisi uspeo sto je jos gore samo se nerviras,ja sam ipak za to da se teli sama ako moze......

Bas tako,kad nesto ide nekim svojim normalnim tokom sve ispadne super.A opet,kad nesto krene do djavola nista tu ne vredi.Japanci kazu-nikad se ne treba sekirati,ako problem ima resenja ,onda nema prostora za brigu,jer resenje postoji,ako pak nema resenja,ne treba se nimalo sekirati,jer problem,dakle nema resenja.Mada ne moze covek nikad da se ne jedi,ali da su ljudi zivi i zdravi,pa ce sve opet biti dobro.

Zivot ide dalje.Bio sam prisutan i nisam uspeo,da nisam,isto.Malo mi bezveze kad izaslo i vidim da trepce ocima i pocinje samo sluz da izlazi iz usta i nosa,ono trepce i dalje,reanimacija,masiranje,vestacko disanje-nista.Sto rece covek-nek su ziva deca.

Vojkane zivot ide dalje , bice svega samo nas biti nece. Kod mene pre desetak dana kad je padao onaj sneg i kosava duvala 100 na sat krava sama otelila dvojke i to u zicanom ambaru telad se maltene nisu ni videla od snega lezala su tako sklupcana na jednu stranu a pored njih krava kad sam video pomislio sam da su mrtvi medjutim nije tako bilo,telad i kravu sam prebacio u stalu uvio ih u cebe i oni su bez ikakvih posledica preziveli, sto znaci kad ide ide ali nekad i zagulji pa onda uvek mislimo e da sam ovo i da nisam ono bilo bi drugacije.

Jbg idemo dalje.Kazite mi ljudi,sta radite kod junica koje su sveze oteljene i tesko prihvataju muzilicu?
S vremena na vreme mi se javi poneka koja mi zadaje muke 5-10 dana.

Ja sam isprobavao razno razne nacine i sprave i najbolje mi se pokazalo kad neko drzi kravu za nos,a neko muze,stim sto u pocetku mora bas jako da se stegne za nos a posle neki dan i ona popusti...Vojkane da se nadovezem na predhodne teme,odlicna junica svaka cast,a sto se tice teleta u njegovu glavu,tako je moralo biti,meni predprosle godine 3 teleta propadnu pa nista zaboravis to i ides...

Kod mene praktikujem junicu uhvatim za levu preponu ,odnosno sa koje se strane muze tako sto manje nogama mlati ,mora biti dvoje u pocetku dok ne navikne jedno drzi za preponu drugo sedi prati muzlicu ,desavalo je da prihvati vec posle nekoliko muza ,neki put mora i drvo raditi .

Nazad
Vrh