Teljenje krava

Kolega Zorane neka su prinove sa srecom, da budu zive i zdrave. pozzz.

---------- Poruka napisana u 21:29 ---------- Prethodna poruka je at 21:26 ----------

Kolega Piksi nek su prinove sa srecom, a i tebi sve najbolje. pozzz.

ljudi ako moze mala pomoc..juce mi je krava otelila lepo zensko tele,i veselo je,jede,ali ne moze da ustane..na kraju sam je ja podigao i stoji ono ali slabo,kao da nema snage,a i prednji zglobovi su mi nekako ukoceni pa me strah da nije neki veci problem....mozda je bila u nezgodnom polozaju u kravi pa su zglobovi ukoceni pa treba vremena..ne znam...ako ima ko takvo iskustvo zahvalio bi mu na pomoci

ljudi ako moze mala pomoc..juce mi je krava otelila lepo zensko tele,i veselo je,jede,ali ne moze da ustane..na kraju sam je ja podigao i stoji ono ali slabo,kao da nema snage,a i prednji zglobovi su mi nekako ukoceni pa me strah da nije neki veci problem....mozda je bila u nezgodnom polozaju u kravi pa su zglobovi ukoceni pa treba vremena..ne znam...ako ima ko takvo iskustvo zahvalio bi mu na pomoci
Trebalo bi da se podigne,dok hoće da pije mleko ne brigaj.Neka je korisno:ppozdrav:

Druže, meni se to dešavalo kod jagnjadi.Posle dan-dva, kada se napije kolostruma, ojača i dalje ide bez problema.Nadam se da će tako biti i u tvom slučaju.

ok hvala vam.posto se to desilo i kod dedinog brata pa ustalo posle 2 dana...ali opet da pitam,jbg strah me da nije sta gore a da ne placam bezveze veterinara ako nije....pogotovo jer mi je proslo tele uginulo...

jutros mi se otelila krava musko tele otac Import. Jos dve treba da se otele svakog casa sve ti su osemenjene 8.septembra :)

Nek su korisne i da gazde zarade. Kod nas se obliznila jedna krava i stgle dve kupljene junice simentalke kao pojačanje. Moramo da dižemo srpsko stočarstvo na noge!:ppozdrav:Ko je blizu neka svrati na čast!

divno :) Moj komsija je kupio junicu od karmina treba da se teli sad ovih dana. A tvoje tele nek je korisno :)

narode kako vaše krave koje se tele na ovim vrućinama.kod mene se otelile tri u zadnjih sedam dana telenja savršena ali nikako da se pokrenu da živnu malo.

Otelila se moja junica sto ima njena slika u temi Galerija slika nasih goveda 1.07. teljenje proslo odlicno ,samo smo otac i ja malo pomogli,nije se uopste zamorila ni ona ni tele , ali evo vec sesti dan ubrzano disu od podne do 9-10sati uvece.Utoku noci i ujutro je sve normalno.

Milane,neka su korisne i junica i tele.Sve je to normalno,ovo su nenormalne vrućine a i traju već duže vreme.

Tele sam prekjuce izneo pod senjak u hladovinu jer je bilo na ivici toplotnog udara napravio mu boks od paleta i tu ga privremeno drzim.
Nocas se preporodilo od ovog osvezenja sto je naislo.

Nazad
Vrh