Teljenje krava

da li neko zna da mi kaze gde mogu da narucim kanape za telenje krava?

Ispleti sam :)

---------- Poruka napisana u 14:50 ---------- Prethodna poruka je at 14:45 ----------

@Zoran Kostovic nek su korisne ja imam dve prvotelke od herstreita i dve junice , po podacima koji su u katalogu kazu da je vise za tov , a imao sam dva tri muska od njega lose su napredovali i strasno kilavi, Ove dve prvotelke su iste gradje totalno samo sto su razlicite boje ali ROGATEEE strasno to rog pola metra, tako i junice..
A sa melcnoscu sam zadovoljan 25-30l do duse sad ih zasusujem tele se pocetokm u julu.

Bas sa blizancima ko nikad u mom selu od pocetka godine bar je bilo 10 ako ne i vise blizanackih steonosti i jedna sa trojkama.

Danas mi se jedna junica otelila mislim da nije starija od 16 \17 meseci bila na pustari i primila bika .sva sreca sto tele nije krupno ,ispalo sve uredu priroda je cudo.Sutra cu pogleati tacno kolko je stara pa cu napisati.

Stevo nek je korisna, a naravno da ce mlada da rodi(oteli) baba ce tesko da rodi sta jhoj fali to ti je kao ona od 13 godina.

stevo nek je korisna i naravno tebi zorane kostovic.a jel u pitanju opet ista krava,mislim sto se obliznila kao onda kad sam dolazio isto si imao blizance?

Danas sam, gledo ta junica je oteljena 16\11\2010-znaci sedamnajst meseci,a konstrukcija je nikakva nevrujem da ima 350 kila donesena je u februaru sa pustare,bice valda mleka da odrani tele,malo vime.Sad kad malo ocvrsne nazad na pustaru.

poz.nesto me muci.junica sto sam je kupio,termin znaci 285 dan je 2 juna,a 270 dan je sada u petak 18-og maja.e sada veceras nesto gledam vime joj kao kamen tvrdo a pozadi se nije maltene nije joj nista otvorila ili ja ne mogu da vidim posto je poprilicno debela.bojim se da se ne oteli pre.da li je imao neko nesto slicno?

poz.nesto me muci.junica sto sam je kupio,termin znaci 285 dan je 2 juna,a 270 dan je sada u petak 18-og maja.e sada veceras nesto gledam vime joj kao kamen tvrdo a pozadi se nije maltene nije joj nista otvorila ili ja ne mogu da vidim posto je poprilicno debela.bojim se da se ne oteli pre.da li je imao neko nesto slicno?

Čim vidiš tele znaćeš da se otelila.Šalu na stranu.Jel izbacuje debelu sluz,ako je izbacuje onda je blizu a ako se ranije teli lako mogu da budu 2-ojke.

dscn0091.jpg

---------- Poruka napisana u 19:30 ---------- Prethodna poruka je at 19:29 ----------

vime joj je tvrdo kao kamen,i malo je crveno,a sutra joj je 270 dan

Nazad
Vrh