Teleskopski utovarivači

Kakvog ste misljenja o samohodnim viljuskarima na benzin?
Radio sam sa osakom i om viljuskarima sve pohvale,jedina zamerka kod OM je da dizanje tereta nemozes ubrzati davanjem jaceg gasa,jer papucice gasa su i smer kretanja te stiskanje istog pokrece viljuskar,da spomenem da su oba sa teleskopskim viljuskama

Da, imam i onu kašiku što se prevrće tako da mu je visina dobra.Ratmišljs sam između njega i Taiana 2500 sa strelom i njega .razlika u visini je 50ak cm pa sam se odlučio za ovaj čini mi se jači tu napred . Malo mi se čini nepregledan još se navikavam i jedina zamerka u transportu je spor imam utisak da nijad neću stići gde sam pošao.

Lepo napravljeno, mada telehenderima to najcesce i ne treba. Treba viljuskarima kad rade s dzambo vrecama, a tu sam vidjao da okrenu viljuske naopako i navare parce armature na vilu da ne sklizne dzambo vreca, to je ovo u sustini

Starije dzambo vrece ,vise puta koristene , oce da puknu rucke ,treba izbjegavati dizanje tako. Nepitajte kako znam.
Za pretovare ,dizanje visoko preko stranice prikolice i slicno ,zbog toga i zbog postizanja visine ,radije koristim moj patent ,suplju paletu.

Ja kod mene na viljuškaru okrenem vile. I pri samom vrhu vila sam probušio rupu 10 mm i stavim šraf od dole prema gore. I zavrnem maticu od gore. Šraf viri nekih 10-15 mm što je dovoljno da ne spadne dzak...

Sent from my SM-A546E using Tapatalk

Isto, na tu rupu kacim i kuke, onda imam i daske koje srafim tu da mi vile ne kidaju gurtne. Vile imaju ostru ivicu i bukvalno je preseku ako su starije vrece, ovako je daska zaobljena bez ivica i vise mi ne kida.

Послато са 2412DPC0AG помоћу Тапатока

Ja kod mene na viljuškaru okrenem vile. I pri samom vrhu vila sam probušio rupu 10 mm i stavim šraf od dole prema gore. I zavrnem maticu od gore. Šraf viri nekih 10-15 mm što je dovoljno da ne spadne dzak...

Sent from my SM-A546E using Tapatalk
Kakav imas viljuskar, kako si zadovoljan sa njim?

Isto, na tu rupu kacim i kuke, onda imam i daske koje srafim tu da mi vile ne kidaju gurtne. Vile imaju ostru ivicu i bukvalno je preseku ako su starije vrece, ovako je daska zaobljena bez ivica i vise mi ne kida.

Jeste to za ostru ivicu ali evo zimus dizao dzambo vrecu soje. Bagerom na prikolicu . I provucem kroz sve 4 rucke dzambovke traku za slepanje 10t , gurtnu , onu berskonacnu kako zovete. Ona bar nije ostra ,i opet puce rucka i pade vreca.

Ako su stare vrece, ili jos gore ako sustajale na suncu pucaju. Ja neke koristim par godina i tacno se sada vidi da pucaju tu gde ih je prve godine ostetila ostra ivica.

Lepo napravljeno, mada telehenderima to najcesce i ne treba. Treba viljuskarima kad rade s dzambo vrecama, a tu sam vidjao da okrenu viljuske naopako i navare parce armature na vilu da ne sklizne dzambo vreca, to je ovo u sustini
Za pretovar sa kamiona je jako praktično iz više razloga, ne moze da probuši ciradu, i brzi istovar.

Da, dobra stvar za istovar iz kamiona sa ceradom.
Korisni su i graničnici da vreće ne klize po vilama.

Послато са SM-A217F помоћу Тапатока

Nazad
Vrh