Rizikujem da 'popijem" licnu od urednika zbog promasene teme ali moram bas ovde da se ukljucim zato sto pouzdano znam da su ovce ilegalno prebacivane u Srbiju iz okolnih zemalja kao i iz Srbije u jednu susednu zemlju i to ne jedna ili dve nego mnooogo vise. Cak sam jedno preterivanje sa pristojne udaljenosti i posmatrao i to pre neku godinu.
Da se razumemo, nisam pristalica takvog "uvoza" ali znam da se to radilo.To mozda nama koji smo daleko od granice izgleda kao nemoguca misija ali nebiste verovali koliko su "lokalci" na terenu vispreni u tim poslovima.
Ne zelim da na ovaj nacin bilo koga podsticem da nesto tako pokusa, niti cu bilo kome reci gde, sta, kako i ko, jer budimo pametni, ono sto nama u ovom trenetku treba ne nalazi se u okruzenju (mnogo je dalje) i ne vredi rizikovati za nesto sto je pribliznog ili cak losijeg kvaliteta od naseg.
Mozda je u jednom periodu i bilo potrebe ali sada su na srecu druga vremena, postoje ljudi koji su to odradili legalno i radice verovatno i dalje tako da ne vidim razlog za nove avanture.
Uzdam se u mlade ljude, kojima su na raspolaganju "sredstva globalne komunikacije" (za razliku od nas matoraca koji to nismo imali). Treba samo pratiti trendove i biti vrlo strog u selekciji, barem oni koji zele da proizvode priplodni materijal.