Tarupi

A evo i moje masine ..... Austrijanac , 1.6 m radna sirina ... bez problema je pogoni mali traktor imt 533 .
6ixhe9.jpg
[/IMG]
2hmjz86.jpg
[/IMG]
verpe8.jpg
[/IMG]
kad bi prosao jedan trag sa ovim po oranju u proljece za kukuruz,kako bi izgledalo,jel bi bilo dosta jednom da se predje

Svasta... Za kukuruz (po meni) dubina obrade mora biti 7-8cm sto ovaj stroj nikako ne moze postici. Em je pre brz, em je pre slab za takve stvari. nozevi nisu namjenjeni za rad u zemlji vec za sjeckanje zetvenih ostataka... Freza bi odradila posao po oranju ali to ovdje nije tema i pitanje koliko je rentabilno frezati zemlju za kukuruz...

Evo jedna slika od ovogodisnjeg tarupanja, mnogo zgodna stvar, rus 82 sa njim ima ucinak od ravno 4kj za jedan sat, a posle njega mi vogel l950 nije nigde zagusio, izbaci ponegde koju komusinu, al to je marginalno.Verovatno cemo menjati kombajn, pa tarup teska srca ide u oglase.

Interesuje me dali je neko stavljao na Poljostrojev tarup kontra noževe? Jasam kupio tarup a pošto mi treba isključivo za tarupiranje slame, planiram da stavim usmerivače,ravne noževe i kontra noževe na njega, pa vas molim ako je neko ovo već radio da stavi sliku rasporeda kontra noževa.

Ja sam čuo da najbolje radi slamu kad ima kontra noževe, kod Huđika su mi rekli da idu standardno 24 obična to mi je jasno i 15 kontra sa nosačima ali ove neznam kako da rasporedim, jer treba te nosače da varim

Ja sam čuo da najbolje radi slamu kad ima kontra noževe, kod Huđika su mi rekli da idu standardno 24 obična to mi je jasno i 15 kontra sa nosačima ali ove neznam kako da rasporedim, jer treba te nosače da varim
moras praviti nosac koji se kaci na sarafe da bi mogao da skines posle oko nesto drugo tarupiras za kontra nozeve i usmerivace kao na secki i ja sam kupio kod hudjika nozeve kako on kaze 24 komada ali sam posle stavio duplu vise znaci 48 dosta sitnije bude iseckano znaci varis jedan po jedan kako okreces tarup varis redom nemoj da se prevaris da ne napravis caure nove izmedju nozeva to moras voditi racuna da nebi nozevi isli levo desno ja ga vucem sa belorusom na hiljadu obrtaja kardana

Išao sam pogledst te me brine što je nesto visok gume 16 cola a ja bih ga koristio da usitni nakon berbe beračem, koji ima svoj tarup, čini mi se da nece dohvatit ono sto je na zemlji kao pravi malćeri. Vidio sam da neki tarupi imaju regulaciju visine na osovini gde su gume, međutim ovaj nema.

Poslednja izmena:
Pre neki dan sam pazario i pustio u rad jedan tarup kuhn 230 prezadovoljan sam radom u kukuruzu i u sitnom trnju tj utrini.Evo i nekih slika.
pozadi-tarup.jpg

tarup.jpg

nozevi-tarup.jpg

tarup-stefi.jpg
12012014547.jpg

- - - - - - - - - -

[video=youtube_share;S1U6mjGGV8s]http://youtu.be/S1U6mjGGV8s[/video]
evo i snimka kako radi tarup

Lik je stavio ovaj kondicioner u oglasima i prodaje ga kao sitlilicu. Ja ne znam da li postoji sistem da se skine njegov oglas dok neko ne bude bio prevaren . Jer nebi bilo dobro da se dozvoli prodaja ovakvim trgovcima koji oce da prevare postene ljude koji se nerazumeju toliko u masine.

Nazad
Vrh