Tarupi

Spasoje, imaš li još slika ove mašine? Gdje se vlasnik nalazi i radii li uslužno? Poznanik je nedavno kupio parcelu od 1.7ha, pola je jako zaraslo u šiblje (2-3cm maks. debljina stabla) pa bi mu ovo moglo mnogo da pomogne oko čišćenja.

Koliko je potrebno snage za tarup 4 reda? Da li moze da radi sa njim traktor od 60 ks?

Vidjao sam u radu s zmajevim 4-rednim i 558 i 560 i rakovicu 65. Kad moze da vuce 2-redni berac, sto je pola 4-rednog tarupa i jos ceo berac, onda moze i da vuce 4- redni tarup .

Ovaj krši sve pred sobom .Najbolji je za zarasle medje. Sad radi 30Ha. za jednu firmu ,ali je stvarno krupno.Kad odem tamo slikat ću.
rk8z7c.jpg

moze li neko reci kako radi ovaj tarup tabanalo sto je na 18-toj strani,ozbiljno razmisljam o pravljenju takvog,zanimaju me utisci?

Slike sa danasnjeg terena.
jpige8.jpg
rj1p4w.jpg
24g5eo8.jpg
2n8ssug.jpg

- - - - - - - - - -

Prvo su pokusali obicnim tarupom , ali nije bilo zadovoljavajuceg efekta , a posle su pozvali mog brata sa ovim tipom tarupa koji umesto nozeva ima cekice.

Kolege potrebna mi je pomoc oko kupovine tarupa iskljucivo za skidanje kukuruzovine, jer su kod nas parcele male i uglavnom se rucno skida kukuruz a ostaje kukuruzovina kao veliki problem.Posedujem traktor imt 533 i trebao bi mi neki dvoredni sto laksi za njega sta je vas predlog.Gledao sam neki dvoredni bocni POBEDIN cena 600 eura bez kardana cini mi se da je dosta sirok inace ima prenos preko kaiseva.Unapred hvala i svako dobro.

Spajki, ostao sam ti dužan odgovor za "dugmiće" sa 18 strane.

Capelo adapter sa roto sečkom (3 noža)
dscn0875.jpg
[/IMG]
Odgovor se odnosi na ovu sliku:
www.dodaj.rs
[/URL][/IMG]

Ne vredi,ali govorim u odnosu na obicne brendirane tarupe koji kostaju po i do 8 000e,ali opet 4 reda hvata,i sporije trebas voziti,a sa ovim cudom preletis njivu. E,mogu reci da uradi vrhunski pos'o,em sto isitni stapove,em izravna njivu. Znaci nema onih tragova od tockova koji ostaju od kombajna,vec ravna njiva,samo jednom je ispeglanom sa kombinovanom masinom i posejano. Steta pa nisam slikao...
Stoji i to da se moze napraviti za relativno male pare,ali jbg.ovo je "DAL-BO",ime uzima pare.
Nema ljutnje,ja sam napisao svoje misljenje u odnosu na tarupe....

Mnogo para bi uzelo ime.... Katastrofa mnogo.... Pitam se sta ti ima za toliku sumu novca.... :ppozdrav:

img0300.jpg

Danas sam na terenu naišo na ovakav tarup,interesuje me,ima li neko iskustva sa ovim tarupom.Ima zahvat 106cm,stanje besprekorno,fabričko.Koliko novaca,realno vredi,platiti ovu mašinu?

1384215225-550-x-733px-big-8716534_Fotografija-0011.jpg
1384215322-550-x-412px-big-8716534_IMG_20131111_170914.jpg

Kolege interesuje me dali je neko radio sa ovakvom sečkom, treba mi isljučivo sa tarupiranje (seckanje) slame posle skidanja pšenice, nisam imao nikad priliku da vidim kako radi ovakva sečka, a zainteresiran sam za sličnu pa vas molim ako neko ima iskustva sa ovakvom sečkom nek napiše kako rad. Sečka ima noževe kao na kosačici za travu ili na kose hedera

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh