Tarupi

Abro koliko traži za balansiranje,ja nabavio neki krš al kad ga pustim da radi počne da se vibrira ali sitno imam utisak da će sve matice na traktoru odvrnuti!Pa sam batalio da radim sa njim dok ga ne sredim.

Abro koliko traži za balansiranje,ja nabavio neki krš al kad ga pustim da radi počne da se vibrira ali sitno imam utisak da će sve matice na traktoru odvrnuti!Pa sam batalio da radim sa njim dok ga ne sredim.

Ako si nabavio krš, prvo provjeri da ti nije osovina spigana, jer ako je narušena geometrija ne budeš mogo to izbalansirat (može se smanjit, ali i ne mora) i naravno, prije balansiranja trebalo bi i ležajeve provjerit.

evo mojeg malčer Falconero 175cm radna širina plus disk koji oko stabala kosi

na prodaju je ako koga zanima

Evo da malo osvježim, pacijent koji je drhtao i kojeg je trebalo umirit...

imag0142fx.jpg

Koliko vredi Zmajev četvororedni tarup, posle komplet remonta radio jednu sezonu, ofarban, novi noževi, nove gume i sl. Imam nekog kupca a neznam koliko da mu razrežem meru.

Vido sam skoro jedan u oglase , trazio lik 2500, sto je previse. Inace zmajev tarup nigde nisam nasao ispod 1500 e.

Tarup najnovije generacije..................po naški rečeno, TABANALO:haha:
fotografija0255.jpg
[/IMG]
Zahvat 4 reda na 70cm, težina oko 2 tone

To će pre biti za usitnjavanje biljnih ostataka.Pretprošle godine sam video jedan Švedske proizvodnje na sajmu u N.S ali sam sliku negde zaturio_Osnova mu je bila glatki valjak na koji su vijcima pričvršćeni noževi oštri kao žilet u obliku L profila.Mašina je otprilike 2 u 1 jer skidanjem noževa dobijate valjak a suprotno sitnilicu.Cenu sam zapamtio oko 8.500 eura beše.

ovak onesto sam vukao u Canadi pre dvadeset i kusur godina, za usitnjavanje stabiljke od duvana (naravno celave), ali tamo su bili nozevi dosta ostri i taj je bio samo dvoredni

Da se ispravim, kao što Matić reče ovo je prvenstveno i napravljeno kao sitnilica biljnih ostataka suncokreta, kukuruza...............

Koriste ove valjke sa noževima i za "zeleno djubrenje" gdje se usjev namijenjen za zaoravanje prvo predje sa ovim valjkom i tako isjecka. Ogromne verzije ovakvih valjaka koriste u Južnoj Americi za krčenje šuma.

E ovako ukonponovana sitnilica napred + gruber pozadi stvarno rade posao.

a tek u suncokretistu jedno 2 nedelje posle zetve...Ostali bi samo dugmici..:)

Ja mislim da ću napraviti nešto slično kad sam video kako taj vozi brzo kolko vidim trebaju samo 2 ležaja da se podmazuju za održavanje.Ne sa tarupom pazim na sve na kardan,na ljude oko mene i još pazim da ne pokupi zemlju pa da mu uništim kajševe.

Nazad
Vrh