Tarupi

Jadnik piski u gace od muke ali stcu mu ja, nema drugi osim sedmica a ona je preteska za taj mali tarup,vise ugazi.

2qb53wx.jpg
dc8shf.jpg
33208es.jpg
2ykgz5x.jpg
23hlmiq.jpg
vfzfc0.jpg
Evo ja pravio neki trimer za traktor (bocni).Resio sam da se konacno obracunam sa trnjem bagremom i ostalim drvenim napastima sto mi zatvaraju puteve .Vidi se na jednoj slici da je doslo da ne mo's ni biciklom proci a da ti nesto ne zapne za nos. Prosirio sam puteve da moze ici kombajn sa 6m. hed.Borba je bila zestoka a i vide se posledice na prednjim gumama traktora ali sam jako sretan sto sam to resio i misli da je bilo naj teze prve godine to skinuti i da ce kasnije biti lakse odrzavati pogotovo zimi kada ce biti bolja preglednost i moci cu izbegavati betone smece panjeve i ostalo sto sam sada nalazio.Inace stroj radi od vertikalnog polozaja visine 2.5 metra a moze da se spusti cak i u minus (pr. u kanal)do 30 stepeni.

svaka čast na jednostavnosti

može malo detalja oko ove mašinke ? opiši malo šta i kako si radio ? koliko brzo se okreće ''glava''

Kod tebe sam prikazao ono za ciscenje kanala. TAMO sam odsekao jedno stranu zadnje osovine i blokirao kraj osovine da bi se difer. duplo brze okretao i pokretao drugu stranu. E sada sam ovaj tuljak sto mi je ostao 40.setak cm.postavio vertikalno podkratio taj most tako da mi izviri polu osovina urezao na nju kanal za kajlu i nabio remenicu, nasuo litar ulja i to je to. Na ovoj strani je jedan reduktor pod odnosa 1naprema 2 (ubrzava) i on je obavezno u pravcu sarki (osovina gonjena )tako kada se uspravi remenje na kardano ostaje isto zategnuto. Posto so na ovom horizontalnom remenju iste remenice a i dole su skoro iste a reduktor 1/2 onda se glava okrece oko 1000 o/min. pri 540o/min.Cijeli sam diferencijal kupio u Brckom za 200 e. stim sto sam sada kupio ovu felgu od kamiona sto vidis kod komsije za 50 KM.morao sam ici sa ispravnom felgom zbog balansa.:ppozdrav:

Navrati . Ja sam na glavnom putu Brcko Doboj prije Samca i mislim daimam izazov za tebe ako si jozainteresovan za bansek. Eno ti na strani 16 u temi dom. masine iz nasih garaza.:ppozdrav:

evo ovo tvoje me navelo na razmišljanje o klasičnoj kosačici rotacionoj 135 i da se preprave bubnjevi u malčerske , govjek prodaje ispravnu kosačicu za 250e , ja ću mu ponuditi 150 pa da vidimo hoću li se baciti u prepravku

ajde pošalji mi broj na PP pa ćemo se čuti ako budem dolazio na tvoj kraj

Tacno od Gorenjevih ves masina tri krstaka nosaci nozeva. Mada bi bolje bilo da je u temi
Namenske masine iz nasih garaza,URADI SAM mehanizacija

Dali neko slucajno ima iskustvo sa mojom suludom idejom da na roto frezi zamenim osovinu sa nozevima za osovinu za tarup.Dali bi to funkcionisalo uopste tj. da li bi imalo brzinu i snagu.

Treba mi pomoc , interesuje me da li neko mozda zna ili ima specifikacije oznaka lezajeva na 4-rednom ZMAJ-evom tarupu iz 1983 godine , znaci svi lezaji koji su na njemu , trebale bi mi oznake i naravno naziv za sta se taj lezaj koristi , na primer lezaj tockova pa njegova oznaka u brojevima , i tako za sve lezajeve koji se nalaze na tarupu , uzeo sam polovan tarup ZMAJ pa bih trebao da ga izremontujem pa da ne rasturam sve lakse bi mi bilo kada bih znao oznake bez rasturanja i samo odem i nabavim odgovarajuce lezaje , hvala svima na pomoci u napred , i odgovor moze i na PP :bravo:

Jel zna neko oznaku ležaja na Zmajevom četvorednom tarupu, u pitanju je ležaj u sredini odnosno unutrašnji?

View My Video

---------- Poruka napisana u 21:15 ---------- Prethodna poruka je at 21:13 ----------

Suva zemlja ko barut,nozevi jedva da su dohvatali vrste,a pusi prasina...

Pozdrav svima

Pozdravljam sve na forumu, prvi put se javljam, pročitao sam temu od početka i mogu Vam reći da sam oduševljen idejama, savetima,...
Već duže vreme razmišljam šta da radim, potreban mi je tarup, malčer ili šta već, da meljem(kosim) travu između redova u vinogradu(međuredni razmak 2m).
Kako su novi tarupi preskupi, tragam za idejom šta da nabavim(polovno) ili napravim za mnogo manje para:sta:
Ako neko može pomoći, dobro je došao :ideja:

I meni treba ista stvar kao i tebi,samo bi meni trebalo i nesto da samelje granje posle orezivanja.Imam IMT 539 pa pretpostavljam da ne bi mogla neka prevelika i preteska masina.

Nazad
Vrh