Tarupi

Pozdrav drugovi,interesuje me koji je bolji tarup za kukuruzovinu Poljostroj-odzaci ili zmaj.Na forumu sam procitao da zmaja vucev 2 brzom a poljostroj 2 sporom.Imam u ponudi i jedan i drugi pa me interesuje kvalitet i koji ima veci ucinak,koristim traktor 539.(Mozete li mi reci kako se krecu tarupi u rumi na vasaru) unapred hvala.
Ispravka imam u ponudi da kupim.

Ja imam Odzacki tarup dvoredni, i jesenas sam s tatom ugradio one usmerivace na tarup i super radi . . . .Ja puno koristim tarup najvise za sojinu slamu,lepo se posle toga i ore . . . . Prosle godine smo potarupirali 50 jutara sojine slame . . .
Post je spojen: [time]уторак, 15. март 2011. 07:25:23 CDT[/time]

Sava
Ja sam probo sa IMT 540 al mu tesko, zato s Rakovicom 65 tarupiram . . . .

vsm9tv.jpg

300 evra sa kardanom
Post je spojen: [time]1300552921[/time]

airplanejunior je napisao(la):
vsm9tv.jpg

300 evra sa kardanom
Post je spojen: [time]1300531321[/time]

Drugovi danas sam nasao ovaj tarup.Tarup je troredni francuske proizvodnje i cena mu je 650e.Interesuje me dali neko nesto zna o ovom tarupu,vredi li te pare i dali moze da ga vuce 539,sto mi je malo sumljivo.
ncflav.jpg

21afexw.jpg

1oljlf.jpg

3150234.jpg

Ja imam isti kao sto je clan airplanejunior pazario i to mu je taman...ovaj troredni je preveliki zalogaj za 539...mozda bi mogao suncokretiste,ali kukuruzovinu...tesko!

Tesko da moze da ga vuce IMT 539 jer on se posteno muci i sa dvorednim u kukuruzu ako se zeli uraditi kvalitetno da posle ne zeza pri oranju .
Po meni tu treba malo jaci traktor za tri reda ako hoces kvalitet u radu .

Nasao sam ga u jedno selo pored leskovca,prodaje ga prijatelj od mog ujaka.Koristili su ga za kukuruzovinu i krompir,nozevi su kao lopatice koje se pomeraju.Otpada trazicu manji.

Ja imam dvoredni Poljstroj Odzaci vec tri godine, i prezadovoljn sam...Vucem ga sa Rakovicom 65 ,ali sam se mucio u pocetku:sidji,podesi visinu,2 kruga opet(ja ga koristim za tarupiranje krompira)...dok nisam dosao na ideju da umesto toplinga za stelovanje visine ubudzim jednosmerni hidraulicni klip i kacim u prikljucak za kipovanje.E,tu hidraulik na rakuli dolazi do izrazaja...mozes da ga podesis na 5mm u toku rada...Nozeve sam u pocetku kupovao nove,a sad pravim od kamionskih platni-isto traju...bice i slike uskoro...

dogradio...koristim ga za tarupiranje cimine pred vadjenje krompira,i odlicno radi...

Obećao sam članu juki slike noževa na Gramipovoj rotacijskoj koslici i sad ih sa malim zakašnjenjem stavljam na forum.

Uploaded with ImageShack.us

A naša "nova" stara rotacijska kosilica Perfect je puštena u rad. Kompletno je pretrešena i sve što je bilo upitno zamjenjeno je, a ostalo je samo farbanje koje nismo stigli obaviti zbog nedostatka vremena. Inače iznenadio sam se koliko malo snage treba za pogon. Ona je zahvata oko 2,4 m i IMT-549 ju vuče 3. sporom u visokoj travi, a u "normalnoj" travi u voćnjaku ide i 1. brzom. Uglavnom za rad joj dajem visoku ocjenu.

Uploaded with ImageShack.us

Nazad
Vrh