Tanjirače

Stekao si pogrešan utisak. Mada i ne čudi koliko sam se raspisao.
Nađoh na netu Consum, v tanjirače. Ne bih njih. Na njihovu dužinu iza traktora bih morao sigurno kupiti lakšu od kratke sa valjkom da bih mogao nositi bez propinjanja traktora.

Kad si već i ti tu pošto je u našem kraju tanjiranje da spremi za setvu, dva tri prohoda? Po hektaru.
Gledam novu jer polovnih za ovako male traktore nemam blizu da probam.
Pa ću pronaći i pravilnik da pročitam i možda pokušam na rapublički. Možda mi se posreći jer za traktor na gradskom nisam prošao.
2 prohoda 150 evra.

Sent from my SM-A155F using Tapatalk

Sad pogledah kratki video od tupanjca. Nije kod mene ovako rastresita zemlja. Tanjirača ipak malo i seče i razbija buse pa mi deluje sigurnije rešenje i univerzalnija.
Kako bi gruber radio plitko ljuštenje strnjišta posle žetve, da podstakne korove na nicanje, ili da pokrije seme neke biljke za zeleno đubrenje? ne uliva mi poverenje za malu dubinu rada.

Ali mora malo. Kako je bilo kada sam istanjirao (prekjuče) ne bi se razbile jer su mokre. E sad treba pogoditi vreme da se ne presuše a da mogu da se razbijaju. Kontam sutra da odem.

Evo nakon 2 apsolutno zakasnela tanjranja (puna njiva korova). Jednog grebanja i setav soje pre nekih 2 nedelje.
Još će biti tu nešto ako bude kiše.

Čime sad prvo da prskam i kada? Činimi se da sirak preovalđuje. Mislim najveći je i načešći od tog korova što ima. Ovako je rekao bih za sad dosta čisto.

Gledaj za sta najvise ima posla pa to pazari,bolje neke sitnije masine,sejalica,kosacica.presa.prskalica

Послато са RMX3263 помоћу Тапатока

Nazad
Vrh