Tanjirače

Treba biti malo i realan.Da nema Erdoganovog gvožđa velika većina poljoprivrednika ne bi nikad u životu kupila neku novu priključnu mašinu.
Imaju ljudi jako loših iskustava sa zvučnim mnogo skupljim markama ali je o tome sramota pričati i pisati.Kverneland rasipač se raspao, Amazone se oljuštio kao bareni krompir, traktori se pod okriljem noći tovare na šlep i nose u servis da se ne vidi...itd.
Nekad su zvučna imena bila sinonim kvaliteta, danas je lutrija kupiti novo a košta kao suvo zlato.
istina.evo ja cu prvi napisat.nije druze ni zapad vise sto je bio.prosle godine stigao novi fendt 942 evo kad bih ovde poceo pisat kakvihj sve problemam smo imali s njim dosad nebi vecina verovali.3x vise su otkako je stigao 942 radili stari 939 i jd8r.stalno neki problemi nimalo zadovoljni dosad.jesenas u tanjiranju desilo nam se da u polju pri brzini od 15km samo zablokiro u mestu zivo cudo kako sin nije nastradao i izletio kroz prednju sajbu

istina.evo ja cu prvi napisat.nije druze ni zapad vise sto je bio.prosle godine stigao novi fendt 942 evo kad bih ovde poceo pisat kakvihj sve problemam smo imali s njim dosad nebi vecina verovali.3x vise su otkako je stigao 942 radili stari 939 i jd8r.stalno neki problemi nimalo zadovoljni dosad.jesenas u tanjiranju desilo nam se da u polju pri brzini od 15km samo zablokiro u mestu zivo cudo kako sin nije nastradao i izletio kroz prednju sajbu

Nema više kvalitete nigdje. Da mi je neko pričao kako ću proć sa "novim" (čitaj mladim, bio star 3 g) traktorom ne bi mu vjerovao. Ogulio me ko repu, pojeo mi i novce i živce. Ugrađen novi motor, pa ubrzo kresnio E-visko u vožnji (sve polupo), pa ovo , pa ono... priči malte ne da nema kraja. Novi na popravku, a stari kod kuće spašava situaciju. Nakon svega toga odma na oglas i marš van iz avlije. Što kaže Matić kod puno ljudi se to dešava, al puno njih šuti. Skupo se plaćaju novi (ili noviji) traktori (strojevi) koji se sve češće kvare, čiji dijelovi su jaaaako skupi i sve skuplji i onda još čekaš servis kad će ga popravit i ogulit te ko repu sa cijenom rada. Jel to napredak u proizvodnji?

Замисли Тару једну из 72ге😄😄😄направили је не стручни људи шта су они о Челику знали...Једног наранџастог у ћошак и једну нодетку🤣нек стоји Леба не тражи а може да га направи 🤣🤣🤣

@sinisa1979
Ma donder će trajati samo zato što je debljina 1,5mm ali od farbe će ostati možda 5-10% za 20godina gde naravno doživi. Sve mi sami opravimo ne trebaju majstori. Nego sam ga ja zakačio, upalio da podmažem lanac kad ono otpao mešač i lupio. Nisam imao vremena da rastavljam trebao sam taj dan da razbacim veštak jer je sutra bila kiša. Rešili smo to za 2 minuta elektrodom za prohrom. Pecnuli i ćao. Završio posao. Sad će biti rasturen pa namešteno po PS. Čaura nema lufta.

Vidim da si uz Subotice. Ja ne bih išao nigde dalje od Poljomehanike što se tiče mašina. Porodična i ozbiljna firma. Mašine su u svakom slučaju kvalitetnije od turskih i preciznije sigurno. Tanjirače deluju ok. Ja konkretno imam Landstal 3m na urađenih 1200kj prednji diskovi su se potrošili oko 2-3cm.

Što se tiče turske tanjirače gde su se diskovi potrošili 10cm. Bio sam u Kovačici jesenas gledao neke kamionske prikolice što je čovek prodavao imao 5-6 komada. Od njega sam to čuo i video.

A što se tiče plastičnih Reduktora.
Malo pre si mi rekao za plastične čaure da su potrošene. To će se desiti i sa tim Reduktorom i onda će procureti....neki pre neki kasnije. Imam ja u dvorištu plastični Reduktor sa turske sejalice koji je procurio i crkao na posejanih ~30ha...pa su mu priznali u garanciji.... A ja uzeo stari da ga rastavim, da vidim kako napravljen. Međutim nikada ga nisam rastavio.

Treba biti malo i realan.Da nema Erdoganovog gvožđa velika većina poljoprivrednika ne bi nikad u životu kupila neku novu priključnu mašinu.
Imaju ljudi jako loših iskustava sa zvučnim mnogo skupljim markama ali je o tome sramota pričati i pisati.Kverneland rasipač se raspao, Amazone se oljuštio kao bareni krompir, traktori se pod okriljem noći tovare na šlep i nose u servis da se ne vidi...itd.
Nekad su zvučna imena bila sinonim kvaliteta, danas je lutrija kupiti novo a košta kao suvo zlato.
A zamisli tek ovde, pojam je samo da je novo, a zapadno je naucna fantastika...

Послато са 2412DPC0AG помоћу Тапатока

@SaleCar i onda u čemu je problem ofarbati rasipač svakih par godina a dao si za njega 2-2500e, reda radi radnju kao Amazone? E sad druga je stvar ako možeš sebi priuštiti amazone, sulky i sl. a kupiš donder. Onda si se zahebo. Ali za nekoga ko radi manje, bolji rasipač nema. Što se tiče ostataka osigurača u osovini, može da se izbije ako malo zagreješ osovinu i odmah je ohladiš. Plastične čaure možda jesu dobre ali za maks. dve godine će ti urea i an početi curiti. Ja bi ih zamenio sad ako bih sve rastavljao.
Što se tiče poljomehanike, jeste porodična firma ali to nije neko merilo.
Agromasz ima puno bolju završnu obradu ali npr sejalica nema taj pritisak po disku kao Gungor a ja sam to tražio. Kad treba, da je kadra posejati. Kad ne treba lako ću popustiti pritisak.
Tanjiraču sa hidro liftom ima drugar i deluje ok ali i njih ima dve tri vrste samim tim i težine pa je nezahvalno porediti je sa turskom drugačijih karakteristika. Po meni od turskih bi ekvivalent ovoj drugarevoj bila Toscano u svakom smislu, i verujem da se ne bi osramotila.
Plastičnom reduktoru je samo kućište plastično i ne može se potrošiti nikako jer se osovine okreću na ležajevima a ulje dihtuju semerinzi. Znači nigde gvožđe ne žulja po plastici.
Rastavi kad imaš priliku pa ćeš videti.

Poslednja izmena:
Juznije (da ne kazem tuznije). Okreces se kada vidis i tursko novo...

Послато са 2412DPC0AG помоћу Тапатока

Nazad
Vrh