pa jel ti seješ kukuruz ili žito koji moj će dublje od 10cm za žitophoenixfendt je napisao(la):da ali sa obicnom tanjiracom koja ima oko 1500kg nemoze se uraditi dublje od 10 15 cm a preko toga treba tanjiraca sa vecom masom i vecim razmakom diskova jer obicne tanjirace finiserke nemogu da urade tako dobro kao teske tanjirace koje imaju preko 2 tone i koje vuku traktori preko 120ks
_________________________________________________Post je spojen: [time]1240855784[/time]_________________________________________________
slažem se sa tobom i manja je potrošnja goriva sa tanjiračom nego oranje i bolje se uradi sa tanjiračom i složićete se bržekiraj je napisao(la):Moje iskustvo potvrdjuje da su veci prinosi na tanjirano nego na orano zemljiste. Normalno da je agrotehnika ista.Radim sa Metalvlf 2,8 m tanjiracom najmanje 2 puta a ponekad i 3.
_________________________________________________Post je spojen: [time]1240855885[/time]_________________________________________________
što manji razmak je bolje urađeno spremanje za žito na mojoj je razmak 20cm i extra je za spremanjephoenixfendt je napisao(la):da ali sa obicnom tanjiracom koja ima oko 1500kg nemoze se uraditi dublje od 10 15 cm a preko toga treba tanjiraca sa vecom masom i vecim razmakom diskova jer obicne tanjirace finiserke nemogu da urade tako dobro kao teske tanjirace koje imaju preko 2 tone i koje vuku traktori preko 120ks