E sad me podseti da ih nahvalim, mislim na Syngentine kukuruze. Taj sam popust dobio i ja proletos, prošao sam fantazija!
Ubedi me promoter da probam, nova linija hibrida, jel. I uzmem sa kolegom Atomic, 5 vreća ja, 5 on. Posejem ja svoje na jednoj parceli od 3,5kj a on na 2 parcele i na jednoj gde je imao ogled DKC-a samo je obrazdio sa po 4 reda. Prvi utisci- nicanje super, napredak dobar, kad smo skidali suncokret i kad sam prošao pored parcele- šuma. Narastao preko 3,5m, klip na 1.5- 1.7m nasađen, nije mi se to svidelo, ali je obećavao po izgledu.
Nadođe oluja, od svih kukuruza po celom ataru, samo naš Atomic je bio patos! Čak i u ogledu, samo je on polegao. Ostavili smo ga za kraj da ga skinemo jer smo probali pre toga i videli da nema leba, bez rekvizita.
Evo par slika da dočaram:
i
Video snimak da se nađe.
Sve u svemu,mislim da sam dobacio 10.000kg
ukupno sa tih 3,5kj, nekih 30% je ostalo po zemlji. Klip se sparušio sav, zrno sitno nikakvo, hl 65!!
Kad vam neko kaže da probate sa 5 vreća jer nećete osiromašiti a sigurno će vas obradovati, setite se i ovoga. 2-3 dana smo se patili sa tih 6- 7 jutara kukuruza, izginuli smo, udisali smo prašine i koječega, pljuvačka crna ko čađ, nafte potrošeno brdo... vidi se na video snimku sve što treba da se vidi.
Ni da je džabe, ni da mi plate!