Saradjuje li neko sa Veterinarskim zavodom Subotica ili nekim drugim otkupljivacima kunica na veliko, koje su cene u poslednje vreme, da li su redovni otkupi, da li ste zadovoljni uslovima i sl..?
Veliki pozdrav svim kunicarima!zbog posla nisam imao vremena da se druzimo vec duze vremena,nesto se utisalo druzenje, nadam se da ce se stanje popraviti i da malo vise razmenjujemo saznanja o ljubimcima.
Utihnuo je forum, svaki dan dodjem da obidjem, ljudi se ne javljaju, nema nikakvih diskusija, nema nikakvog druzenja.. Nadam se da ce se to promeniti u nekom skorijem periodu
Kod mene kobasica nema ali mladih 12.komada ima ako ih ne unisti zima.Pozdrav svim Kunicarima i srecna Vam 2019 nova.Zelim Vam ostvarenje svih zela i planova.
Nedavno sam pričao sa jednom osobom iz Veterinaski zavod Subotica u vezi seruma protiv miksomatoze. Imaju sojeve i sve što je potrebno da proiozvode serum ali ih koči pravna regulativa. Da li je to istina, ne znam, tako mi je rečeno. Neću da se uplićem u politiku al to je žalosno bre.
Bilo je sigurno, ali to niko ne prijavljuje, jer dobiješ zabranu držanja kunića na određeno vreme (mislim da je u pitanju nekoliko meseci). Zbog toga što je niko ne prijavljuje, država misli da kod nas i nema miksomatoze, pa zbog toga (za razliku od zemalja EU), kod nas vakcinisanje protiv miksomatoze nije zakonom obavezno.
Nije bitno da li je u pitanju hobi ili posao ali bez ''špricanja'' protiv miksomatoze nema ozbiljnog bavljenja kunićima! Skoro sve ostale domaće životinje se vakcinišu protiv zaraznih bolesti, čak i kokoške, te ne razumem zašto bi kunići bili izuzetak? Komaraca ima jako puno, barem kod mene u okruženju i koliko mi je poznato oni su jedni od glavnih vektora (prenosioc) mnogih zaraznih oboljenja kako za životinje tako i za ljude, pa valda je to svakome iole informisanom danas jasno ali nadležni to tako ne vide......