svastara

Odg: Svaštara

Za Nebojša-M:kotilica treba da bude malo veća od ženke,t.j. da ona može da se komotno smesti,okreće,ulazi-izlazi.Kod izlaza moraš imati neku pregradu da bi mali otpali sa sise(uhvate se za sisu kao spajdermen).
 
Odg: Svaštara

Kod mene je otvor za ulaz u kotilicu okrugla fi-180mm. i sasvim je dovolna.
 
Odg: Svaštara

Hvala peto 1 za otvor na kotilici, szeki telep kako ja da znam kolki njoj prostor treba. jel dovoljno 40x40cm za zeca do 5 kila. kolke su tvoje kotilice, ako nije poslovna tajna. :bravo:
 
Odg: Svaštara

Ja sam uzeo gajbicu za voće,skinuo jednu letvicu sa uže strane gajbice i dobio visinu ulaza od mislim 16-17cm. Čak sam od tvrdog kartona napravio i inprovizovani krović ono kao kucina kućica,mada nije neophodan. Pošto joj je bilo prvo koćenje imao sam bojazan kako će to proći,da li je kotilica dovoljno velika,a da ne bude prevelika itd. Stavio sam joj gomilu slame koju je ona sama ubacila unutra toliko spretno i brzo da je prosto neverovatan instikt koji poseduju. Očupala se dan pred koćenje,pokrila ih fino i sve je bilo u najboljem redu. 9 mališana,već se nakon desetak dan počelo kretati unutra,a nakon dve i po nedelje počeli su stidljivo izlaziti. Uglavnom ,kotilica jwe položila ispit i to sa kunićima otprilike veličine koje ti imaš. Pozdrav
 
Odg: Svaštara

2utoyfr.jpg


65bvpx.jpg


11v74n9.jpg


2cgk749.jpg
 
Odg: Svaštara

Malo pre mi se okotila jedna zecica 33 dana je nosila 6 ili 7 komada pogledacu ujutro tacno.Vec sam hteo da joj dam inekciju da ih istera.
 
Odg: Svaštara

kupio sam dva kalifornijska kunica,muzjaka i zenku oni sad imaju 3 mjeseca pa dali bih vec trebao da ih odvojim ili i dalje da ih drzim zajedno??!!
 
Odg: Svaštara

Narocito ako su brat i sestra onda ih nemoj ni pariti. Moras naci od razlicitih vlasnika i dobro se raspitati o poreklu da ne budu u srodetvu.
 
Odg: Svaštara

nisu brat i sestra (bar tako su mi rekli kad sam ih narucivao) nego me interesuje dali jos da ih drzim zajedno ili da ih razdvojim u posebne kaveze :sta:?
 
Odg: Svaštara

Najbolje bi bilo da ih odvojis, onda kada budes hteo da ih uparis stavis u jedan.
 
Odg: Svaštara

Ni kod mene nema 10 komada u jednom bokse nego 7-8 zavisi koliko okoti zenka. Posle kad odrastu do klanja vidi se da moze da stane i 10 komada. Stim da poneki padne za slobodu i zena se raduje jer joj nadem posla. Sad jedino da im napravim 1 m2 pa da se jurcaju i da kalorije trose od koncetrata na igru a ja da gledam kako mi pare trce iz depa. Dobro je njima i ovako. Jos se nisu bunili ni strajkovali gladu, sve pojedu sto stavim u ranilicu.
 
Odg: Svaštara

ha, a kod mene situacija sledeca,
zenke su se okotile na sledeci nacin:
1. 4 kom
2. 6 kom
3. 8 kom
4. 8 kom
5. 12 kom
6. 2 kom

Ona 4 zekana zajedno su teski 3.3 kg, imaju nesto manje od mesec dana zivota,
a onih 12 zajedno teze 3.2 kg, od one cetvorice su mladji 6 dana.
Taman se tih 12 biti oko Bozica za trpezu :haha:
 
Odg: Svaštara

Zid jer znas ti koji je sad mesec, pa nemislis da ih hreanis do decembrada bi imali 3 kg ponaosob. Prase da pocnes da ranis sad do bozica bi imao 100 kg. Samo da oni pocnu sami da jedu bice oni isto kao i ova 4 komada mozda sa razlikom od jedno 15-20 dana. Dali ih ranis granulatom ili mesas sam hranu. Jer ovi moji Neznaju za drugo osim granule i vode.
 
Odg: Svaštara

kad sam rekao do Bozica, mislio sam do januara :sreca:
ali nadajmo se da ce biti ranije, nece oni meni kidati zivce bas toliko dugo.
a ovo sto si rekao za prase, slicno mi je i cale rekao :haha:
svi su jos sa mamama, dobijaju i domacu hranu i granule ....
 
Odg: Svaštara

uglavnom se raspravlja o zici, pojilicama i kavezima, neka neko kaze ili da da link gde moze da se nadje program za vodjenje evidencije parenja i podmladka.
 
Odg: Svaštara

nepogrešivi program za vodjenje zečijeg sexa je sveska i dobra hemijska olovka
 
Nazad
Vrh