Suncokret 2026

Bilo je,i to na parcelama gde nije bio suncokret i po 15 god,odakle ga pitam se

Zavrsen suncokret prekjuce, prosek 2.8t/ha vlaga u proseku 7%. Dosta bolje nego prosle godine. Imao sam samo Pionire ove godine Le185 i Le163. Malo zapazanje na 40% povrsine sam imao predusev psenicu a pre toga suncokret. Bilo 200-300kg/ha razlike u korist ovih ostalih parcela gde suncokret nije bio 3-4 godine.

Zavrsen suncokret prekjuce, prosek 2.8t/ha vlaga u proseku 7%. Dosta bolje nego prosle godine. Imao sam samo Pionire ove godine Le185 i Le163. Malo zapazanje na 40% povrsine sam imao predusev psenicu a pre toga suncokret. Bilo 200-300kg/ha razlike u korist ovih ostalih parcela gde suncokret nije bio 3-4 godine.
Koji je bolji ili ima neku prednost 185 ili 163?

У једном делу атара јак Сунцокрет влага 15-16% иста сорта иста агротехника као и датум сетве њиве су у радијусу два квадратна километра.Није било неке кише јер остале парцеле су скидане са влагом 9-10% у том потезу...шта може бити

Plodored ...
završio suncokret za ovu godinu, gde je bila veća pauza u plodoredu 2200 kg vlaga 13%
a gde je išlo suncokret- kukuruz pa ove godine opet suncokret 1900 kg vlaga 8%

Za ovu godinu suncokret gotov ,Amazonija 2350 kg po kj ,150 kg 3* 16po kj,150 kg urea kj,fuziled,dubinsko,vibala,1l aminokiseline plus fitofert 1l prihrana po ha,Sureli 2750 kg po kj,isto vestaka i prskanja kao i Amazonija,bez spartanja,pred usev soja ,na jednoj njivi uljana repica gde je bii i najbolji

Nazad
Vrh