Oprskano je ravno 20 vrsti iz jednog prohoda (neka prskalica širokog zahvata).
Samo, da li je nerealno od mene da očekujem da se kad neko ovako pogreši javi sam?
Meni se čini da je taj neko omašio duž. Rekao bih da mu je ona šuma u daljini bila orijentir, pa kad je video da je šuma dalje nego što bi trebalo, onda se manio. Ako je slučajno sledeća duž tamo, vidi šta je usev, uporedi tragove traktora, redove... naravno ako hoćeš da nađeš ko je. Od poljočuvara i samoprozivanja nema ništa.
Naravno da nije nerealno, al kad je tom koji je pogrešio zmija u džepu pa ako se javi moraće nadoknaditi štetu. Ili, ako mu ne tražiš odštetu, onda će ga boleti što selo divani, što se saznalo ko je a što je shebo usev to ga ne boli očigledno....
I još nešto... To je neko ko ima sejalicu 4 reda i prskalicu 15m. Ugasio je krajnje dizne (14m se uklapa u 5x4 reda sejalicu) da uđe u svaki peti prohod, al je omašio i duž i njivu. Ja bih malo procunjao po okruženju.
Dešavalo se i kod nas da omaše, ali koliko znam ne sa prskalicom. Uglavnom sa ciklonom, kombajnom, setvom.... i mislim da se svi jave.