Suncokret 2026

Jel moguće da suncokret od pretprošle godine nikne u redovima kao da sam ga sejao? Ove godine sam kasno poseja i kad sam otišao da prskam totalom gledam, ne znam dal da prskam, dal sam promašio njivu... Jedino što se vidi da su neki izrasli toliko veliki da je nemoguće da su posejani proletos.

Ostalo je malo suncokreta da posejem cekao sam neku kisu ali izgleda nista od nje.
Vlage ima ali malo dublje
Dal bi mogao da ga posejem na nekih 8,10cm?

Ja sam sejao i kukuruz i suncokret na 6cm, suncokret je dosta sporije izašao. U pitanju je neoma koja mi sa nicanjem već treću godinu jede džigericu.

I ja sam sejao suncokret malo dublje sigurno 6-7 cm i sporo nice a u tom sporom nicanju izlozen je raznim mukama.
Mislim da ce zbog te dublje setve sklop biti do 80-85 %.

Posle koliko dana moze vibala od tretmana sa tribenuron-metil? Do komsije imam na dve parcele 4 reda sa ambrozijom pa bih samo to pola krila presao.
Da li tribenuron-metil deluje na ambroziju da li ce usvojiti vibalu posle 3 dana tretmana sa tribenuron-metil?

Ja ih mešam zajedno a ambroziju gledam da prskam kada je suncokret pred butonizaciju tj.što veći jer onda najmanje boluje.

Ošpartan juče.

Njiva bez pluga i grubera.

554e81ab7cfe26fe078e3574e4bfb0fb.jpg

Gesendet von iPhone mit Tapatalk

Mešam ih zajedno samo ako se desi da moram dejstvovati Viballom jer express pokupi korove koji kasnije izađu pa da proširim spektar delovanja.
Ovako u redovnom prskanju ih ne mešam, idem samo sa sekspresom.
Osmi dan od setve na 7-8 cm dubine.

Nazad
Vrh