Suncokret 2026

Cuo sam da ptice ne vade usev(sunc, kukuruz) ako je cela njiva povaljana kembridz valjkom, ima li tu neke istine?
Kada se zavalja teze vade seme iz zemlje, duboka setva plus valjak dobitna kombinacija za ptice, barem kod mene tako radi fazani ne mogu toliko da otkopaju seme da bi ga izvadili

Послато са SM-G975F помоћу Тапатока

Kod mene su vrane povadile pre nicanja, tačno gde je zrno bilo samo su tu i kljucnule da izvade. Doduše, zanemarljivo mala površina, nije ni za pominjanje.

Постоји чак и мишљење да вране имају неки лењир и тачно знају размак у реду колики је па ту и кљуцају.

Постоји чак и мишљење да вране имају неки лењир и тачно знају размак у реду колики је па ту и кљуцају.
To vazi za one super precizne sejacice,Horsh, Vederstat i Nodetke...gde je sejano Majom ili nekom Turkinjom,tu se vrane zbune i izgube korak!

Kod mene na 24kj vrane haos napravile.. moram presejati celu njivu. Ne znam da li bi vredelo povaljati posle setve ili ne? Inace blizu njive je neka suma a okolo moje njive sve zito ili repa

Sent from my iPhone using Tapatalk

Probajte tretirati ciramom i viener cinkom. Mi smo probali ove godine i vidi se razlika u odnosu na parcele koje nisu tretirane.

Ciram sam mislio da ubacim uz mesurol. Videcemo da li je to dovoljno…

Ovde je bilo reci o tretiranju ciramom samo seme kukuruza suncokret nisam probao_Odgovorno tvrdim da vrane ne diraju seme imam i ove godine kriticne njive i stete nema.Suncokret sam propustio da probam dogodine pokusacu da ispravim.Za zecove stvarno ne znam

Aj opiši kako izmešaš seme sa ciramom. Mislim količina praška, vode, na koliko semena, da li prvo prašak razmutiš u vodi ili ga samo u praškastom stanju ubaciš u mešalicu, da li dodaješ stočne krede da pokupi višak vlage itd. Dakle postupak za početnike... :ppozdrav:

Ja sam sipao u balon od 5lit. 1,5lit macho,1,5lit piva, 800gr tog praha i ostatak voda. Dobro promuckao i onda sam isao mislim 0.8lit na nekih 40kg semena kukuruza. I super ispalo. Malo se prosusi na najlonu i supamo u dzakove

Nazad
Vrh