Suncokret 2025

kod mene je ronin i kruna al sam otvarao džakove kad sam farbao poskido etikete a nisam magarac gledo da na džakovima ne piše ništa .pomešalo se sve u gepeku i tako sam posejao.sad kad malo odmaknu videću koji je niži pa ću znati gde je išo koji.

Ja nisam uspeo sve da ošpartam.Biće korova za izvoz.Nisam stigao totalom da oprskam,pa posle kiša kiša kiša.Sa viballom napravio grešku,umesto 1L/ha ja stavio 0.8L/ha i nije odradio posao.Tako da biće dzungle!Neću ni da obilazim do žetve.
Ovdje za sada i 0,5l i manje rusi ambroziju.

Koja cijena je viballe kod vas?

Kako su lepoo oprali ruke ovi iz Sindzente užas ...
Kakav je Kondi kod vas kolege ove godine?
Meni ostalo semena od prošle godine kondija, obišao danas volovod ga razbija u ostrvima po parceli, onoliko volovoda nisam video do sad, uglavnom po ostrvima gde je voda ležala .

Zimus kada su prodavali semena Syngenta se nije setila da napomene kako suncokret ne sme često da se ponavlja u plodoredu i da spore plamenjače prežive do 10 i više godina u zemljištu. Umesto toga istakli su u promotivnom katalogu da je "visoko tolerantan" na sve bolesti. Tek sada su se setili plodoreda...

Poslednja izmena:
Zimus kada su prodavali semena Syngenta se nije setila da napomene kako suncokret ne sme često da se ponavlja u plodoredu i da spore plamenjače prežive do 10 i više godina u zemljištu. Umesto toga istakli su u promotivnom katalogu da je "visoko tolerantan" na sve bolesti. Tek sada su se setili plodoreda...
Nije ni u Rh bolje.... Lane su prodali klijavost/energiju max 80% plus sto jee bilo 10 15% biljaka koje su bile vislje nasumincno po 50 cm od drugih u vrsidbi a glavicu imale 3 puta manju....
Na poziv predstavnika su samo odgovrili da fali bora pa su te biljke takve..... Toliko su see pogorsali, da je to strasno pa se nadam da ce uskoro neka druga sjemenska kuca moci parirati i da im se okrenu ledja za ovakav bezobrazluk....

Nazad
Vrh