Suncokret 2025

Koje ploče koristite za setvu suncokreta ,mislim broj rupa i veličinu rupe u mm?

Kakva su iskustva sa 18x3 ploce za suncokret za agria sejalica?

Послато са SM-G975F помоћу Тапатока

Posle koliko sme da se seje suncokret na parceli gde je vec bio suncokret sejan? Uzeli smo neke parcele u zakup a do ove god smo radili samo psenica, kukuruz pa bi da promenimo malo (lakse spremanje za psenicu posle suncokreta)

Poslato sa NAM-LX9 pomoću Tapatoka

Posle koliko sme da se seje suncokret na parceli gde je vec bio suncokret sejan? Uzeli smo neke parcele u zakup a do ove god smo radili samo psenica, kukuruz pa bi da promenimo malo (lakse spremanje za psenicu posle suncokreta)

Mi smo 4 godine isli suncokret na suncokret i to u krupnim parcelama sa po 40-50ha

Na ovim parcelama je bio suncokret preprosle godine, pa psenica i sada sam mislio da posejem suncokret... Inace zemljiste je 3 i 4 klasa

Tako je, na 2 godinu bi isao, e sad koliko je to pametno nzm..

Ako mislis da ce biti dosta sirka onda je bolje suncokret od kukuruza, ako su njive bez sirka onda svakako bolje kukuruz pa eventualno posle njega suncokret.
Ja gledam da idem suncokret na 3-4 godine.

Tako je, na 2 godinu bi isao, e sad koliko je to pametno nzm..

Nemoj puno lomiti glavu šta je pametno šta ne,u zadnjih par godina ispada da ništa nije pametno sejati,ako si odlučio tako rokaj... :) Samo obrati pažnju da ne ide expres na expres hibrid i clearfield na clearfield zbog samoniklog .Ako si bacio npk i ako je zemlja u kondiciji manje ćeš se nervirati sigurno oko sunje nego da ide soja ili kukuruz.

a sta mislite da li je pametno sejati suncokret a predusevi su 2024 kukuruz,2023 psenica, 2022 suncokret ?

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh