Suncokret 2025

Juce presao drljacom 2 x preko suncokreta posejanog 17 Aprila i posejali soju!
Parcela 1 kj. Komsija prskao kukuruz, kaze Adengom a po korovima vidi se da je koristio i total, sjebo je vise od pola parcele!
dd3f7e231b6faf852cde06cac03ea8d7.jpg

00372a9fca9d3f9af06fff844788c426.jpg

362aba973fcc9c85104139e55dcd42ec.jpg

Sent from my iPhone using Tapatalk

Jedno pitanje kupio sam herbicide za prskanje suncokreta. Kletox extra i tbm 75wg. E sada ne smeju se mešati. Mora prvo od širokolisno pa posebno za uskolisno. Koliko treba vremenski napraviti pauzu između ta dva prskanja?

Kod mene već ima velikog sirka a niče i nov. Ovaj će dobiti flupisor i floyd a novi sirak će dobiti kletodim kasnije.

Taj komsija njegov izgleda ima obicne dizne na prskalici ,to mora da je maglilo iza prskalice samo tako kad mu je toliko zahvatio suncokret ....

@Peet nije na crno prskano? Moze soja? Ja imam slicnu situaciju.
Da sejem opet suncokret mi kasno.
Eksperiment, prskano je Terbisom puna doza ali u inat bas hteo videti sta ce biti!
Vec sam napisao da prosle godine opet sam presejao 2 kj suncokreta i bilo je prskano Terbisom, s tim da sam posejao kukuruz ali namerno u jednom delu parcele tokom setve kukuruza, pustio sam u opticaj i petu bateriju od Nodetke u kojoj sam imao soju.
Soja je nikla perfektno i do svoje 3 troliske kad sam prskao kukuruz, uopste nije davala nikakve znakove da joj nesto fali!
Sta bi bilo kasnije to cemo tek videti ove godine!

Jedno pitanje kupio sam herbicide za prskanje suncokreta. Kletox extra i tbm 75wg. E sada ne smeju se mešati. Mora prvo od širokolisno pa posebno za uskolisno. Koliko treba vremenski napraviti pauzu između ta dva prskanja?
Samo ne smeju da se mešaju u buretu, a ne mora da ima razmak između prskanja.
U jednoj firmi su radili velike površine tako što oprskaju sa jednim pa odmah sa drugim, dakle u razmaku od sat vremena, i nije bilo problema.

Послато са SM-A217F помоћу Тапатока

Samo ne smeju da se mešaju u buretu, a ne mora da ima razmak između prskanja.
U jednoj firmi su radili velike površine tako što oprskaju sa jednim pa odmah sa drugim, dakle u razmaku od sat vremena, i nije bilo problema.

I sta bi bilo ako se miksuje u prskalici za siroko lisce sa nekim za uskolisne?
Bas me zanima!

Ako bi se pomešali onda bi jedan drugog blokirali pa ne bi delovali na sirak a može da dođe i do fitotoksije suncokreta.
Tako kažu zaštitari.

Nazad
Vrh