Suncokret 2019

Hmm,ja tog ne bi tanjirao ,bar po slici deluje da je bar 60% biljaka prezivelo,1500kg/ha ,bar nesto da isplatis od ulaganja.

LG ima hajbolji izgled na oko pre vrsidbe. Posle vrsidbe i kantara vidi se da je Singenta i mama i tata za sve semenske kuce sto se suncokreta tice. To je davno isprobano. Imaju prokleto skupo seme i to im odbija kupce.
Svasta nesto sam probao sejati u zadnjih nekoliko godina i opet sam se vratio na Kondi,kod mene je bez premca.

Hmm,ja tog ne bi tanjirao ,bar po slici deluje da je bar 60% biljaka prezivelo,1500kg/ha ,bar nesto da isplatis od ulaganja.

Nema tu ni 2% normalnih glavica. Sve to sto se zuti je izaslo na stabljikama koje su ostale bez glave i sad tera tu samorasti. Sve je to cvece koje moze da upropasti njivu.

Nisam ga sijao par godina, više sam zaboravio, obično se savije iza glave, ovaj se savio na pola stabljike, kažu da su suncokreti bolesni, a ovo mi najlošija zemlja na kojoj je posijan.....

I ja sam to mislio, al opet nije toliko slaba stabljika da ga nemože držati, u ataru ima i većih i težih glava, pa se nije tako savio..... Od zemlje je možda 120-130cm

Prva fotka moj LE 99, podgoreo više od pola visine još krajem juna, onda je dobio malo leda i 35 l kiše. Zrno napunjeno lepo, žetva u drugoj polovini avgusta najverovatnije. Ako mogu moderatori da okrenu sliku.
Druga fotografija nečiji suncokret u ataru koji je baš dobro stradao od leda, ali ima glave i verujem da će biti nekog prinosa.

Nazad
Vrh