milovan vrsac
Član
Juce zavrsili kukuruz i danas krecemo na suncokret. Bakardi,Sumiko i Le99
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Znaci sejes oko 65000 zrna po hektaru...... masina baci ponegde i po 2 semena sto je jos vise od 65000.
Pakovanje od 150000 zrna je pakovanje za 2 hektara a ne za 4 jutra kako svi kazu.
65000x2- 130000 zrna, i jos stavo malo vise zrna u pakovanje da u masini nezaskripi pri kraju hektara.
Posej na 28-30 cm pa ce biti semena dovoljno za 4kj.
Kondi setva 12.4.
Ako se seje na 23.5 onda ima.Nema u vreci od 150000 semena ni za 3.5 kj, ja sam tako racunao pa mi je nedostajalo, doduse, sejano je na 21.5cm.
Ja sam ove godine kupio nove ulagace i obavezno sam u svakoj njivi kontrolisao dubinu. Ako je dobra priprema sa novim ulagacima ide bas duboko.Moze da se desi Darko da je kao kod tebe. Jer ja sam isto posejao LE99 sitan bas a otislo na prvoj njivi sigurno na 7-8cm prosle sezone kupljeni ulagaci prakticno kao da nisu ni radili. Ispraticu ga. Na drugoj je to malo bolje ali sam i smanjio dubinu.