Suncokret 2011.god.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Sad da li je mnogo ili nije to je vec druga stvar al da je odlican prinos to stoji i onda je sve na svom mestu.

Danas skinuta parcela od 8,5 kj Arene .Prinos ,ima više od 1700 kg /kj(u zadnju prikolicu dodato sa druge parcele,pa neznam tačnu cifru).Posle povlačenja vode 2 puta tanjirano ,ostale grudve i sada.

Zapatili smo i palamidu

Iz kombajna to izgleda ovako

Evo i koje slike "Useva" oko moje parcele

Danas zavrsena zetva sunnokreta. Sa 42kj ukupno predato 80588kg ili 1918 kg/kj suncokreta jus kvaliteta. Kako je to sve izgledalo u momentu setve ja i vise nego zadovoljan. :bravo:

Danas zavrsena zetva sunnokreta. Sa 42kj ukupno predato 80588kg ili 1918 kg/kj suncokreta jus kvaliteta. Kako je to sve izgledalo u momentu setve ja i vise nego zadovoljan. :bravo:
Da dopunim ,najveći prinos je bio 2270 kg/kj a najmanji 1440 kg/kj. U suštini i ja sam zadovoljan.

Albatre 7.0 vlaga 3% primesa, prinos 1319 kg/KJ ,parcela dosta peskovita( od 9,5 Ha bar 1 Ha je na bregovima pesak vejavac ,prolecno oranje, problem kod pripreme,mucenje u nicanju, los sklop,susha, malo i korov,ja extra zadovoljan

Evo moj suncokret u petak vrsimo
25gdsv4.jpg

Pošto vidim da je zagrnut možeš očekivati odličan rod i veoma lepo tanjiranje posle kosidbe.Kod nas je razlika između zagrnutih i ne zagrnutih suncokreta bila na svim parcelama.

Ove godine sam imao "NS Dusko "1920kg po lancu,ili 3360 po ha.bez zrna vestackog djubriva,predusev kukuruz,posejan 11.04,vlaga 8%,primese 4,2%."sejem samo domace".

nevalja van matematika momci !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

danas skinuli Kondi 2865kg/ jutro Jus , zimsko oranje po snegu , ispod 150 kg Uree posle samo prskanji , i to je to ....jako zadovoljan jedini problem sto je parcela bila samo 3 jutara ...ali ostala jos jedna ali je jako zelena jos sejan krajem maja ... mozda za dve nedelje....

juce skinuto jedno Katastarsko jutro suncokreta Barolo RO . Presejavao na kukuruz zbog zicara krajem maja. Vlaga 13% prinos sa jus vlagom 1700 kg, ja prezadovoljan,kako je izgledao mislio sam da nece biti 1200 kg.

Rabadzija ne znam kako je kod vas u Subotici ali mi kazemo lanac za (57a i 55m), -1 lanac i 3/4 lanca su hektar,u drugim krajevima kazu jutro mislim da je to isto. 21 vrsta kukuruza,suncokreta ako je duz 385m.jel tako?

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh