AcA OPEL
Član
Nije valjda da su ona drva cekicana? Ili me mozda oko vara?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Vlasnik Petronije-Krusevac-JablanicaZa sta su megafoni na haubi?
Ovo nisu moja drva,tj. nemam sumu..Covek od koga kupujem sece u drzavnoj sumi,pa valjda moraju da budu cekicana..Neka drva su bila i za preradu-namestaj ali su prosla kao ogrevno..On mi kaze kao dobar sam sa sumara,ja to zbog tebe (vise drva imas u debelim drvima nego u tanjim,manji luft)...Mada ja mislim da on to tovari masinski kao klade,pa posle na prikolici sece na metrove kako stoje,jer stariji je covek,a ja se mislim:aha,bas ces ti ovo da tovaris,a ja ne mogu da ga survam sa prikolice...Nego kada ostaris,lakse se tovare debela drva nego tanja...Nije valjda da su ona drva cekicana? Ili me mozda oko vara?
Ma to je njegov problem za cekic..Mislim da nije mu potreban,pogotovo sto od njegovog sela do mog i.a 2-3 km seoskog puta..Ali sa druge strane ko god da se bavi drvima kaze:Eh,nije bila seca,ne mogu da idem u drva?!Koliko sam ja razumeo,kada drzava sece gradju,ovi pozovu sumara i on im kaze gde je bila seca,pa tamo idu?!Mislim da ne mogu da idu u sumu i tek tako da secu,nego moraju da cekaju da drzava negde sece..Ima tu i lovacko drustvo,dosta ljudi bere pecurke,jezero je blizu,ima raznih cuvara 5-6 vrste pa se valjda ne sme..Da ti kazem za drugi put da znas da drva bolje gore kad ih ne vidi sumar i kad nemaju cekic.
Inace imam ja jednog starca koji je od malih nogu po sumi. Zacudio bi se da vidis sta sve moze. Valjda godine iskustva cine svoje.
Tako i ja razmisljam,pa.zato drva nisu ni skupa,ali opet nekome odjednom treba da das 250 € ..U drzavnoj sumi nema racunice,platis 20e a prodajes na 30e,gde je tu obaranje,vitlanje,secenje na metrove pa utovar I prevoz I sta ostane jos treba da izvadis iz dzepa da pokrijes troskove.
15 e je metar na panj u drzavnoj sumi. A sumski otpad posle sece odeljenja je od 500 do 800 din. I tu ima sirova drva koja glat prolaze za prodaju.U drzavnoj sumi nema racunice,platis 20e a prodajes na 30e,gde je tu obaranje,vitlanje,secenje na metrove pa utovar I prevoz I sta ostane jos treba da izvadis iz dzepa da pokrijes troskove.
Kao sto su pre mene odgovorili,da zastiti drzalicu od udaraca.Ako ne pazis,pa cepas dublje od ivice cepanice,cepanica udara u drzalicu.Znam da treba lim,ali imao sam samo neki potcinkovani,jedva sam ga isekao makazama,a i tezak je za savijanje,a i nisam to nikada radio..Koja je uloga flaše na sjekiri?
Zagrij malo flašu plamenom pa će da se stegne oko držalice.