markokg1982
Član
Cim je ministar najavio povecanje sa 10.000 din na 15.000 za svako predato tovno grlo, samo sam se pitao u kom ce pravcu oni to sebi nadomestiti. I evo, pojavi se nacin.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Koliki je taj vremenski period?Opet ce biti snalazenja. Prodas fiktivno komsiji tovno grlo, napravis male troskove oko prevoda, komsija posle preda recimo tri grla umesto dva i eto. Mora se.. Samo da se ispostuje koliko mora grlo minimum provesti na gazdinstvu tj napraviti taj fiktivan ugovor ranije da se i ta stavka ispostuje.
Vremenski period je 120 dana.Koliki je taj vremenski period?
Koliko dugo junad mogu da budu na gazdinstvu da bi se ostvarila premija ,minimum je 6 meseci a koliko je maksimum to me zanima
Подстицаји за тов јунади утврђују се у минималном износу од 10.000 динара по грлу у тову.
Подстицаји из става 1. овог члана остварују се ако је товно грло намењено за производњу меса провело у власништву лица из члана 20. став 1. овог закона најмање 120 дана, након чега је предато кланици или је намењено извозу.
Подстицаји из става 1. овог члана остварују се једанпут за период трајања това.
Ne videh ja nigde u novom pravilniku da je povecana subvencija po grlu.....![]()
Mislim da mora da se saceka uredba da vidimo da li je povecanje istinito ili ne. Ovo je samo izmena pravilnika
Износ подстицаја је Законом одређен на најмање 10.000 (као што сам цититирао горе). Међутим, Влада уредбом одређује износ и може да повећа (колико сам видео, она није то урадила ни за један подстицај). За прошлу годину, подстицаји су били одређени Уредбом о расподели подстицаја у пољопривреди и руралном развоју у 2018. години. Та уредба је била донета 8. марта 2018.
Mislim da stoji u uredbi bar 6 meseci a da max nije definisan, ali da bi junad ostvarila subvenciju moraju biti mladja od 2 god, znam da kad sam prodavao neke jalove junice da su me pitali pri kupovini da nisu starije od 22 meseca zbog subvencije