Subvencije u poljoprivredi za 2026. godinu

Da li po prijemu resenja za refakciju i njegovog prihvatanja treba i zalbe da se odreknemo??
Može i ne mora (Nije obavezno), samo za druge podsticaje je obavezno.

Hoće li biti nešto od one izjave overene kod notara o korišćenju zemljišta...
Niko to ne spominje niti potencira a u pregovorima i dogovoru je i to uvršteno u sporazum

Hoće li biti nešto od one izjave overene kod notara o korišćenju zemljišta...
Niko to ne spominje niti potencira a u pregovorima i dogovoru je i to uvršteno u sporazum
Vi možete da evidentirate takve parcele slobodno niko vam ne brani

(Prijava obrade zemljišta po drugom osnovu

Prijava obrađivanja zemljišta bez pisanog ugovora o zakupu)

ali Izjava se još nije pojavila.

Zdravo svima :) možda je neko već pitao pre mene, vezano za drugu ratu za osnovne podsticaje u biljnoj proizvodnji (druga rata). Da li će i ta druga rata trebati da se pravda, kojim računima (onim do 31.07.2026. ili nakon tog datuma) i da li će ako su računi nakon tog datuma biti neophodno da se ukuca i BPG (pošto nije nigde definisano, a naglašeno je "izuzetno za 2026. godinu" da će moći i bez broja gazdinstva)? Hvala

Zdravo svima :) možda je neko već pitao pre mene, vezano za drugu ratu za osnovne podsticaje u biljnoj proizvodnji (druga rata). Da li će i ta druga rata trebati da se pravda, kojim računima (onim do 31.07.2026. ili nakon tog datuma) i da li će ako su računi nakon tog datuma biti neophodno da se ukuca i BPG (pošto nije nigde definisano, a naglašeno je "izuzetno za 2026. godinu" da će moći i bez broja gazdinstva)? Hvala
Još se ništa ne zna (Ali 90% da se neće pravdati već samo ova prva rata), ne zna se još ni koliko ::novac:: , da li će svi dobiti isto (Bilo je reči da onaj ko više ulaže taj će dobiti više).

Niigde nije definisano koji su uslovi i da li ce uopste i biti neki uslov za taj drugi deo. Moj ti je savet da ako nesto u medjuvremenu kupujes da za svaki slucaj stavis i BPG.

Cuo sam da ce drugi deo subvencije biti uskoro. Drzava zbog novonastale situacije sa susom zeli da pomogne poljoprivrednicima :)

Sent from my iPhone using Tapatalk
I treba da bude uskoro. Na primer meni istice ugovor za 30 hektara 31.10.2026. ako kojim slucajem odustanem od arende, kako da ostvarim pravo na drugi deo ako javni poziv izadje posle toga.
Jedino da bude automatski po povrsini iz prvog poziva.

@Кића nisam ja ništa izmislio pa da budete ljuti (Na moju objavu).
Izvinjavam se ako sam nekog uvredio, nije mi bila namera. Moja reakcija se odnosi na ukidanje prava građanima u Srbiji da bez skupih posrednika obave ono što im je neophodno u službama za katastar nepokretnosti po opštinama širom zemlje. Inače, ako neko ne zna ili je zaboravio, to je ranije bilo moguće uraditi dugi niz decenija sasvim normalno i besplatno. Jednostavno pripremite određeni zahtev i sa uplaćenom taksom predate na šalteru. Sad više ne može direktno, mora posrednik da se angažuje koji će predati zahtev i to vam naplatiti 25000 dinara plus redovne takse koje idu uz zahtev. Vama Srđane svaka čast na pomoći koju delite članovima ovog foruma. I meni ste u par navrata pomogli kad mi je nešto bilo nejasno, i mnogo vam hvala zbog toga. Moja reakcija se odnosi na sadržaj teksta, a ne na osobu koja je podelila objavu

Nazad
Vrh