Subvencije u poljoprivredi za 2026. godinu

Имам рачуна вишка него су ми сви рачуни на број газдинства куцани, и већ увучени у овај еАграр систем.

Него гледам нешто овај еАграр и имам питање: да ли је ико икада остварио право на подстицаје на природне ливаде и пашњаке?
Сећам се да је пролетос било речи о томе, да ће држава подржати финансијски сточаре који имају пашњаке и природне ливаде. Али после кад су подношени захтеви за биљну производњу, није било могућности да у захтев додам на пример пашњак.
Рекох да ли је то могуће, или сам ја нешто лоше разумео?

Него гледам нешто овај еАграр и имам питање: да ли је ико икада остварио право на подстицаје на природне ливаде и пашњаке?
Сећам се да је пролетос било речи о томе, да ће држава подржати финансијски сточаре који имају пашњаке и природне ливаде. Али после кад су подношени захтеви за биљну производњу, није било могућности да у захтев додам на пример пашњак.
Рекох да ли је то могуће, или сам ја нешто лоше разумео?
Nema pravo ni pasnjak ni prirodna livada za subvencije. Samo zasejane livade sejanice, i detelina, lucerka..

Nema pravo ni pasnjak ni prirodna livada za subvencije. Samo zasejane livade sejanice, i detelina, lucerka..
Јасно, то је тако. На моју велику жалост )
Буде посла и око пашњака, избије трње, шибље, треба раскрчити, истарупирати, оградити, ја неке пашњаке ђубрим, али опет неупоредиво мање посла него у односу на рецимо производњу луцерке, или било које ратарство. Да не помињем воћарство или повртарство, то је тек игранка.

Kada ste elektroničar i radite u opšteno sa ljudima (Stvori vam se velik prag tolerancije da ne kažem dobijete :sjasi: živce, ali puknete kad tad).

Упркос томе, @Srđan01 се изгледа овде на форуму добрано труди да изарчи и то живаца што му је остало )
Ја сам захвалан, зато што сам читајући Срђанове поруке нашао одговоре на неке недоумице — које нисам успео да пронађем у читању званичних правилника и упутстава Министарства, а ни преко оног кол-центра. За кол-центар се припремим психички добро, али упркос квалитетној припреми, слушање оне музикице ме врло брзо онераасположи и потом разбесни, тако да је утисак увек мучан (

Da li ako se opravdaju racuni u odredjenom iznosu je to to, ili oni treba da odobre opet da se proverava na epodsticaje da li su i koliko prihvatili ili neki racun odbili ?

Oce biti jos para imam viska racuna?
Svakako će biti drugi deo "Osnovnih podsticaja u biljnoj proizvodnji (Septembar, Oktobar ili Novembar, samo se ne zna da li će se pravdati ili ne)". Uglavnom rečeno je da računi moraju biti izdati od 01.08.2025 pa do 31.07.2026 to je što se prihvata.

Nazad
Vrh