Subvencije u poljoprivredi za 2026. godinu

Ситуација од пре пар дана, близу мене земља за издавање, одем питам и ако овако наставим шлог ће ме стрефити.
Издао би земљу али њему све. Рекох, не може, ако хоћете уговор.
Он: Како?
Ја: Па субвенције иду мени, вама аренда.
Он:Али ја плаћам порез на земљу.
Ја: па добијете аренду па платите порез.
Он: онај ко плаћа порез на земљу треба да добије субвенцију. Не може земља да има два власника, то је по њему смисао уговора.
Ја: е па онда наставите да радите и добићете све. Попио сок и на капију.

Послато са 2406APNFAG помоћу Тапатока
Jadan vlasnik ostade bez arende.Steta velika.

Ja radim dve njive koje nisu u e agraru,ne vode se na mene,jednu smo dobili od jednog dede pa ima vise od 20godina kako je radim,bukvalno je moja,niko ne moze da je prenese a druga ima vise vlasnika,zive u gradu ne zanima ih.Da li po ovom zakonu mogu da ih ubacim kod sebe?Ne zbog subvencija,vise zbog osiguranja useva jer mi to vise znaci.

Ministar rece ovako, ali ako Barbula kaze drugacije, onda nista..
Ok ti onda cekaj lovu

Послато са RMX3263 помоћу Тапатока

Кића..Pa😀..Pitaj boga sad..Smatram da novinar nije lepo intrepetiro..Verovatno se misli da nece biti automatski isplaceno onima ( obradioci zemljista) koji podnesu zahtev, dok se ne proveri da li nisu vec vlasnici zemljista prijavili..Maa ludnica!!..A sta ako vlasnik nije jos prijavio, a ima nameru, ti ga preduhitris i ...
Jasno je šta su mislili, ali što tako ne napišu...

Ministar rece ovako, ali ako Barbula kaze drugacije, onda nista..😀

I jel mogu sadnaknadno da se prijave ovakve parcele?

@Srđan01e, da li se prihvatanje zahteva u eSandučetu pojavi odmah čim se podnese zahtev za subvencije po hektaru ili se čeka par dana? Pošto mi se čini da je pre bilo odmah ili sutradan, a meni se još nije pojavilo u eSandučetu, juče oko podne sam podneo zahtev za subvencije.

Ja radim dve njive koje nisu u e agraru,ne vode se na mene,jednu smo dobili od jednog dede pa ima vise od 20godina kako je radim,bukvalno je moja,niko ne moze da je prenese a druga ima vise vlasnika,zive u gradu ne zanima ih.Da li po ovom zakonu mogu da ih ubacim kod sebe?Ne zbog subvencija,vise zbog osiguranja useva jer mi to vise znaci.

И мене исто занима — обрађујем пар парцела које нису у еАграру, а уговоре за те парцеле немам, власнике или не занима да потпишу уговор или просто неће. Иначе у мом селу људи нерадо потписују уговоре, једва сам једног рођака који ми своју земљу даје за рад убедио да одемо до бележника и потпишемо. Неке комшије дале су ми одређене парцеле јер тренутно неће да их раде, али неће ни да потпишемо уговор, још се љуте кад то предложим ( на послтку сам одустао, узео да радим и плаћам закуп, а за уговор шта да радим, немам.

@Srđan01e, da li se prihvatanje zahteva u eSandučetu pojavi odmah čim se podnese zahtev za subvencije po hektaru ili se čeka par dana? Pošto mi se čini da je pre bilo odmah ili sutradan, a meni se još nije pojavilo u eSandučetu, juče oko podne sam podneo zahtev za subvencije.
To što dođe prvo u eSanduče nakon podnošenja zahteva na ePodsticaji je Dostava dokumenta (Broj zahteva).

Kada se podneti zahtev Prihvati nakon obrade dolazi Rešenje.

To toliko i nije bitno, broj zahteva će te dobiti svakako na ePodsticaji. Ako vam baš treba taj papir, možete da ga preuzmete direktno na ePodsticaji.

Ja sam zahtev podneo 04.03. a tek juče je stigla potvrda primljenog zahteva. Sad tek treba da prihvate zahtev, odnosno da daju rešenje...

Nazad
Vrh