Subvencije u poljoprivredi za 2026. godinu

Pa neznam sta se kupuje u periodu od 1.8 do 31.12. Mozda oni koji seju psenicu i druge ozime kulture, ali vecina kupuje seme,djubrivo i pesticide mnogo vise do 1.8.
Ne bi me cudilo da ce vecina do 1.8 vec imati pravdanje za oba dva dela subvencija, ali zbog datuma od 1.8 ti racuni nece vaziti.
Valjda ce se negde pojaviti pravilnik pa da se vidi datumi i da li ima ogranicenja koliko se moze pravdati semena,djubriva i pesticida po hektaru.
šta tu nema nejasno od 1.8 češ podnositi račune za drugi deo a naravno da ćeš bar mesec dana pre prikupiti sve jer sigurno nećeš podnositi račune iz februara i marta za jesen

Jeste glupavo. Zbog čega ne važe računi izdati u 2026. za oba dela podsticaja? Pa te pare si potrošio za poljoprivredu te sezone. Sada, ako imaš viška računa za prvu uplatu, oni ne važe za drugu, iste sezone!?
Fantazmagorije naših političara...

Primer - sada ti naleti dobra cena za đubrivo koje ćeš iskoristiti na jesen? Imaš pare.

A, neee, kaže ministar, ne smeš sada kupiti đubrivo za jesen, ne važe ti računi! Budibogsnama, kako ide tok misli u pojedinim mozgovima, to bih baš voleo da vidim

Sve ovo šta rade samo pokazuju koliko ne znaju kako mi funkcionišemo. Svake godine nek promene oko subvencije pa ispipavanje kako i šta, samo pokazuje njihovo ne znanje i ništa više. Dok ne dođu na njive i ne uđu u štale ne mogu znati šta je poljoprivreda.
A najgore od svega je što su sve mere zakasnele.

Malo je ovo konfuzno sada,ali nije toliko problem.Meni samo nije jasno kada vec uzmem na svoje gazdinstvo,tamo ga odmah unesu i to se vidi u eagraru,zasto sada ponovo da ubacujem racun koji vec imaju?Pa zar je tesko da se proveri?Druga stvar,velka je pometnja nastala kod ovih sto ne rade zemlju a uzumaju pare,obradju im drugi ali nece da im daju racune.Ima dosta ljudi koji ne obradjuju uopste njive a dobijaju novac.Zato jr dobro pravdanje,malo ce se smaniti taj broj.

Pa neznam sta se kupuje u periodu od 1.8 do 31.12. Mozda oni koji seju psenicu i druge ozime kulture, ali vecina kupuje seme,djubrivo i pesticide mnogo vise do 1.8.
Ne bi me cudilo da ce vecina do 1.8 vec imati pravdanje za oba dva dela subvencija, ali zbog datuma od 1.8 ti racuni nece vaziti.
Valjda ce se negde pojaviti pravilnik pa da se vidi datumi i da li ima ogranicenja koliko se moze pravdati semena,djubriva i pesticida po hektaru.
Ko nije kupio seme psenice,jecma nema kako da opravda seme za ovu godinu

Ako ti dozvole da pravdas sa racunima OD 1 8 2026 zvanicno je to sledeca kalendarska godina sto znaci da su nas zajebali za ovu godinu a to znaci i sledecu vec i da su nam smanjili subvencije

Cekamo pravilnik

Sve ovo šta rade samo pokazuju koliko ne znaju kako mi funkcionišemo. Svake godine nek promene oko subvencije pa ispipavanje kako i šta, samo pokazuje njihovo ne znanje i ništa više. Dok ne dođu na njive i ne uđu u štale ne mogu znati šta je poljoprivreda.
A najgore od svega je što su sve mere zakasnele.
Znaju oni ne brini. I vise nego sto treba.
Nego kako vam nije jasno da se radi politicki marketing da se napravi javna scena da se daje kao nikad do sad, istorijski maksimum.
Ali se sustinski gleda ispod zita da se sto manje isplati jer nemaju para za nas.

Glupo je sto pravdamo u dva dela (ako tako bude). Ovo prvo pravdanje je vrlo lako opravdati na svakoj kulturi, osim na soji (tu je malo teze, ali se visk vestaka moze prebaciti na ovu kulturu)
Za 1 ha kukuruza potrebno je barem 400 kg vestaka x 60 din. To je vec vise nego dovoljno. Gde je seme, oko 25000 din, hemija...
Problem ce biti ako za pravdanje ostalih 17000 ne budu vazili i ovi racuni. Onda je problem.
Ako je onako kako je ministar rekao, da je ovo prva, a na jesen druga rata, onda bi bilo logicno da se pravdaju sa ovim racunima jer su ovo racuni za ovu proizvodnu godinu. Od 1.09. vec krecu racuni koji se koriste za iducu godinu.
Nadam se da ce toliko razumevanja imati.
Mada cisto sumljam jer nisu ispostovali ni obecano da ce isplatiti zaostali dug iz 2025.
Ja jos nisam dobio za seme, a predato u junu 2025. Drugar nije za ovce. Neki nisu za osiguranje, a za mehanizaciju necu ni da pricam.

Nazad
Vrh