Subvencije u poljoprivredi za 2026. godinu

Slazem se sa navedenim cenama nasih proizvoda, ali pitam zasto hleb ne bi kostao 100 dinara, a meso 1000?? Nek se meni posteno plati moje kao sto bi ja placao tu cenu hleba i mesa ili sto vec placam koliko oni narede struju, vodu, telefon ili gorivo, komunalije porez i ko zna sta vec..
Pa zbog socijalnog mira. Hleb i meso bi koštalo toliko da nema subvencija...

Sent from my SM-A546E using Tapatalk

Nema to bas neke veze, barem kod nas. Cenu mesa diktiraju veliki igrači, i povezana je sa cenom uvoza mesa, dok domaća proizvodnja utiče, samo ukoliko nema uvoza, pa onda skoči i cena domaćih svinja i mesa u prodavnici. Ali problem je što cena žive vage brzo padne, ukoliko krene uvoz, a cena mesa po prodavnicama ostaje na visokom nivou.
Po meni treba vezati cenu mesa i cenu žive vage, u nekom odnosu, i to je to.
A vekna hleba najmanje utiče na kućni budžet...

Sedim sad, umoran, razmisljam nesto...
Pa ja i fudbal igram za pare, sta ako ovi sto se bave samo fudbalom (profi fudbaleri) budu trazili da se nama zaposlenima hobi fudbalerima prepolovi placanje... :unsure: Hmmm, teska prica... :ROFLMAO:

Kada si na bolovanje samo prvi mesec platu daje poslodavac i to 65% a ako si duže na bolovanju onda ti komisija produžava bolovanje i platu isplaćuje država.

Tako je, socijalno, do duse kod mene 75 posto ali od bruto prosecne plate proslog meseca pa nekad se vise izadje nego kad bi radio

Ne daj Bože nikome da toliko bude bolestan ,ali i da se desi nešto tako ako nema ko od ukućana da može raditi zemlju može je dati u zakup.
Ne mora da se desi teska bolest. Dovoljno da zakasnis ili budes sprecen dal zbog bolesti ili neceg drugog i da ti propadne usev dal zbog vremenskih prilika bolesti, korova ili neceg treceg.

Naj bolje bi bilo ukinuti subvencije,pa i očevi i dedovi su živeli bez njih.😉
Svakako da su ziveli ali ne u ovakvim uslovima ni klimatskim ni u pljacki na svakom koraku od strane drage nam drzave!
Od jebenih 17 ili 30 kj zaradili vise od onog danas koji radi 100 kj!
Nisi ti tako mlad a da ne znas o cemu pricam!
Pa makar u inat onima koji danas zive iskljucivo od poljprivrede jer zasto bi neko dobijo subvencije za 100 ili 100+ ha jer oni mogu bez svega toga! Jel tako?
Bar tako citam vec duze od 10 god na ovom forumu!
Dok ovi sa 3-10 ha plus zaposleni i da nemaju subvencije mogu izgurati nekako ali da bar ovi drugi crknu a vi ostali u zivotu!😜
Svasta Srdjane!
Nikad niko nece gledati neko realno stanje koje nam se desava nego iskljucivo zavidnost vlada na otvorena vrata!

Pero ,jesil vido na kraju mog posta onog malog žutog što Namiguje 😉 e pa taj mali žuti kaže da se zafrkavam na takvu rečenicu o subvencijama je i Radoslav ( joutuber ) reagovao kada je onaj sa ovcama rekao isto,ali imali smo dve godine gde nije bilo jeftinijeg goriva za poljoprivredu pa se opet sve odradilo,pa i da ukinu subvencije ubedi me da se ne bi radilo,ali sam siguran da bi u tom slučaju svi držali robu kod kuće kao nekada i ne bi odmah da njive u silos i čuvanje.

Rekao je ministar danas 18000 po hektaru redom svima a oni 17000 na jesen pravdanje racunima ali nece svi dobiti 17000 nego ratari manje a povrtari vocari vise odnosno intezivna proizvodnja
Danasnja emisija Brazde pogledaj gostovao
Evo linka emisije Brazde
dakle svima direktne 18k dinara koje se takodje pravdaju---semenom,djubrivom,hemijom itd itd

drugi deo po prici za ratare ide manje od 17k dinara tj bice manje subvencije nego prosle godine ili ostaju iste DO 17hilj po h a za povrtare,vocare,cvecare,pcelare idu vece

ako sam dobro shvatio,posto jos uvek kako i on kaze ne zna tj nece da kaze kako i sta---12min gostovanja u emisiji

sve u svemu sta sam odmaj primetio i nasmejao se i vrlo zanimljivo gde prica o ceni semena da je skocila jer je subvencija pravdana sa racunima za seme a kao da djubrivo ili hemija takodje nece ici gore cena jer ce se morati pravdati racunima....znaci bukvalno bilo ko da je sedeo sa njim pored da ga pita ovo i pada u vodu sva prica o pravdanju racunima :)

logika zivota otisla u ofsajd a covek ni manje ni vise ministar jedne drzave a u ministarstvu preko 20godina

Nazad
Vrh