Subvencije u poljoprivredi za 2026. godinu

A što bih registrovao.Gazda nisam-rade kako znaju i umeju.Ne plaćaju PIO,ni zdravstveno.na birou su.Supruga je zdravstveno osigurana na mene.Ja sam reskirao onomad jer sam znao da će ovako biti ili slično.Svi su mi pričali o tome.Ja sam tih par godina izdržao bez subvencija.
Nisi hteo da muljaš.Da si hteo dao bi svoju zemlju u arendu na fiktivni ugovor nekom ko je plaćao PIO i njemu bi dao 10% od subvencija.I sve legalno.Pišem sve kako se dešavalo.

Ja sam i dalje pri svom stavu. A to je da su subvencije tu da čuvaju socijalni mir. Znači hrana mora biti jeftina, nema veze koliko košta da se ona proizvede. Već dugo godina radimo preko sistema subvencija. Aj sad malo neka daju subvencije pekarima i mesarima pa nek hleb bude 30 din a meso 300. A nama pšenicu neka plate 35 din, kukuruz 30, soju 80 i suncokret 70 din....
I svinje ne ispod 300 din/kg žive vage.

Sent from my SM-A546E using Tapatalk

Vi se borite za plate imate sindikat itd a sta mi poljoprivrednici imamo valjda treba da se izborimo za svoja prava
ceo roman o subvencijama, i skoro svi su u pravu (moje misljenje) ali ali retko ko vidi sta se krije u pozadinu. Za svoja prava poljoprivrednici mogu se izboriti u skupstinu Srbije sa vecim brojem poslanika. (seljacka stranka srbije)

Vi se borite za plate imate sindikat itd a sta mi poljoprivrednici imamo valjda treba da se izborimo za svoja prava
Sindikati se bore za prava radnika i ugovaranje visine minimalne zarade.
Visina penzije zavisi od visine zarade i uplata u penzioni fond.To nema nikakve veze sa bilo čim drugim.Znači koliko si uplaćivao tolika penzija.Niko tebi ili bilo kome ne brani da se opredeliš po kojoj osnovici ćeš da uplaćuješ penziono.Izabereš osnovicu i plaćaš mesečno.I tako 40g.

Sindikati se bore za prava radnika i ugovaranje visine minimalne zarade.
Visina penzije zavisi od visine zarade i uplata u penzioni fond.To nema nikakve veze sa bilo čim drugim.Znači koliko si uplaćivao tolika penzija.Niko tebi ili bilo kome ne brani da se opredeliš po kojoj osnovici ćeš da uplaćuješ penziono.Izabereš osnovicu i plaćaš mesečno.I tako 40g.
Sve ok al ti i drugi zaposleni u firmama vas ne zanima poljoprivredna penzija bolovonje u poljoprivredi i druga socijalna prava i nece te se sigurno boriti za to jer ste obezbedjeni na drugi nacin, ovo je jako vazno pitanje za nas ciste poljoprivrednike pored subvencija da se resi i to pitanje.

Sve ok al ti i drugi zaposleni u firmama vas ne zanima poljoprivredna penzija bolovonje u poljoprivredi i druga socijalna prava i nece te se sigurno boriti za to jer ste obezbedjeni na drugi nacin, ovo je jako vazno pitanje za nas ciste poljoprivrednike pored subvencija da se resi i to pitanje.
Jedino da se zaposliš i onda ćeš imati veliku platu,bolovanje,godišnji,više ćeš izdvajati za PIO i imaćeš veću penziju.
A šta bi bilo kad bi zaposleni tražili subvencije.A od sindikata možeš da dobiješ krompir ,šećer,brašno...na 3 rate.

A da li tebe kolega zanima kolika će moja penzija biti ,i zašto ja imam 65% plate kada sam na bolovanju,a tebi se zarada neće umanjiti ako si bio bolestan .

Brate kad smo na bolovanju nama poslodavac placa tu platu

mnogo je kume :haha:

malko si ga preterao

1200e po hektaru moze da izadje samo ako bukvalno nista ne radis i placas sve,od pocetka do kraja

sta si se uzvampirio oko gazdinstva na istoj adresi
ako nemas vise od 100h u da nazovem istom stambenom gazdinstvu,normalno je da su nepotrebna ni 2 a kamoli 3 gazdinstva na istoj,bez razloga ima li 3-4 generacije u istoj

kod nas je problem sto deda ili baba od 80+ godina ne zele da rese i prepisu kome sta treba,nego se ceka da umre,pa ostavinska,pa dal ima testament ili nema,pa svadja kome sta ide itd itd
kao da ce ga neko izbaciti iz kuce,to razmisljanje neko

naravno i taj deda posto ne placa pio vise jer je penzioner ima svoje gazdinstvo na 10h preko kojeg se prebaci do 8mil,zena zaposlena preko nje takodje itd itd

pre 2 godine cini mi se tu kod mene isto kao nam kolega @Dobrinčan,jedno domacinstvo nije pazilo na pdv i uletelo jedno,ima 3 na istoj adresi
sada ista mlekara jedan dan odnosi iz istog domacinstva,istog bazena od jednog po 52-53 dinara mleko a od drugog drugi dan po 49din :)
Kako sam preterao, seme kukuruza jedna vreca dekalb semena je 288 evra sa pdv za kes.
To je 80 000 biljaka za dva lanca je to, to jest za 1,14 hektara.
Ako uzimas na agrorok to izadje za hektar lagano tih 300 evra koliko sam napisao za seme. Zar ne? ( Nemoj mi samo napisati sej zp i ns).

Ja sam i dalje pri svom stavu. A to je da su subvencije tu da čuvaju socijalni mir. Znači hrana mora biti jeftina, nema veze koliko košta da se ona proizvede. Već dugo godina radimo preko sistema subvencija. Aj sad malo neka daju subvencije pekarima i mesarima pa nek hleb bude 30 din a meso 300. A nama pšenicu neka plate 35 din, kukuruz 30, soju 80 i suncokret 70 din....
I svinje ne ispod 300 din/kg žive vage.

Sent from my SM-A546E using Tapatalk
Slazem se sa navedenim cenama nasih proizvoda, ali pitam zasto hleb ne bi kostao 100 dinara, a meso 1000?? Nek se meni posteno plati moje kao sto bi ja placao tu cenu hleba i mesa ili sto vec placam koliko oni narede struju, vodu, telefon ili gorivo, komunalije porez i ko zna sta vec..

Kako sam preterao, seme kukuruza jedna vreca dekalb semena je 288 evra sa pdv za kes.
To je 80 000 biljaka za dva lanca je to, to jest za 1,14 hektara.
Ako uzimas na agrorok to izadje za hektar lagano tih 300 evra koliko sam napisao za seme. Zar ne? ( Nemoj mi samo napisati sej zp i ns).
ako ides na 18cm razmak onda ti treba 80k biljaka i ta cifra od 300e,zato kazem da si pretero
realno cifra od 65hiljada po hektaru uvrh kape pa ti sracunaj koliko to onda izadje

to kod nas nema vec 10 godina ni pomisli a realno od 2012 nema ispod 22cm cak sta vise 24cm je neka norma poslednje 3-4 godine a vecina ide na redje da bi donekle nesto imala(pokazalo se da ima itekako razlike,prosla je opet specificna bila zbog samog vremena kada je metlicio i oprasivao se)

pionir ako sam dobro video najskuplji 21hiljada dzak 50sj

ko je isao ispod toga razmaka imao definitvno corak od roda a i ovako smo dobri sa prinosom do mojega

ode ova tema skroz u aut
od subvencija,dosli smo do penzije i zdravstenog i rasprave ovoga onoga a mi i dalje neznamo ni sta ce i kako ce se subvencije resavati,tako da opet kazem polako da prvo vidimo sta je plan zvanicno

Rekao je ministar danas 18000 po hektaru redom svima a oni 17000 na jesen pravdanje racunima ali nece svi dobiti 17000 nego ratari manje a povrtari vocari vise odnosno intezivna proizvodnja

Citam i ne verujem. Ucesnik sam svakog protesta i kad god se borilo za cenu proizvoda borili smo se da dobije svaki kg robe bez obzira ko je proizveo. Sad kad smo se slozili da su subvencije socijalna kategorija svi hoce na socijalni kazan. Neko je napisao da bi zene poloprivrednika trebalo da dobiju placeno porodiljsko i da se za to treba boriti. Ja se slazem, ali se bojim da i zaposlene persone muskog pola ne traze za sebe isto bolovanje jer to i njima pripada.

Citam i ne verujem. Ucesnik sam svakog protesta i kad god se borilo za cenu proizvoda borili smo se da dobije svaki kg robe bez obzira ko je proizveo. Sad kad smo se slozili da su subvencije socijalna kategorija svi hoce na socijalni kazan. Neko je napisao da bi zene poloprivrednika trebalo da dobiju placeno porodiljsko i da se za to treba boriti. Ja se slazem, ali se bojim da i zaposlene persone muskog pola ne traze za sebe isto bolovanje jer to i njima pripada.
To vec postoji za zaposlene muskog roda

Nazad
Vrh