Subvencije u poljoprivredi za 2026. godinu

a ovo pravdanje bez broja gazdinstva na racunu je takva budalastina da se zaista ponekad zapitam kad ih slusam i vidim da li imaju cak i 2 zavrsena razreda osnovne
Zasto budalastina??..Pa ja jesenas kada sam uzimao repromaterijal za psenicu trazio za seme da se upisu podaci, a za vestak kada me pitao trgovac, rekoh sta ce mi..Racun uzeo za svaki slucaj😏..Dobro je da su imali u vidu to, posto svake godine menjaju pravilnik..

Zasto budalastina??..Pa ja jesenas kada sam uzimao repromaterijal za psenicu trazio za seme da se upisu podaci, a za vestak kada me pitao trgovac, rekoh sta ce mi..Racun uzeo za svaki slucaj😏..Dobro je da su imali u vidu to, posto svake godine menjaju pravilnik..
Jeste budalaština zato što se o ovome pričalo još pre dve godine i ja već dve godine upisujem BPG na sve račune a mnogi kao da su pali sa marsa, samo ih subvencije i primanja zanimaju a njihove obaveze nikad čuli. Ubeđivali su me u svim apotekama da ne treba BPG da nema od toga ništa ali sam ja insistirao jer njih ne košta ništa a meni može da posluži znajući da ministarstvo ne vode poljoprivrednici nego pravnici i ekonomisti koji će više razmišljati o papirima i novcu nego o mukama poljoprivrednika.

A sto si rekao-sta ce mi?
Ne razumem
Bas nista ne menja ni tebi ni njemu da na racunu imas 16sifru i broj tvog gazdinstva
Pdv ti ne igra ulogu

Da su hteli zaista da pare kako kazu ostanu u poljoprivredi,kada se pare dobiju od subvencija kupio bi se repromaterijal za iste te pare
Ovako ce se kucati pfr brojevi racuna na razne isplacene subvencije samo da se opravda 18k po hektaru i nikom nista

E agrar i fiskalne kase su povezane od kada imas refakciju,prosle su povlacili racune kad si kucao broj racuna pa sve pisalo,kad si kucao
Jedino poljoprivrednici uvek u nekom ne znanju,zasto ovako zasto onako

Pisao sam milion puta,zele neki sistem da stvore a isti oni koji ga i prave,urade da se isti prevari lagano

A sto si rekao-sta ce mi?
Ne razumem
Bas nista ne menja ni tebi ni njemu da na racunu imas 16sifru i broj tvog gazdinstva
Pdv ti ne igra ulogu

Da su hteli zaista da pare kako kazu ostanu u poljoprivredi,kada se pare dobiju od subvencija kupio bi se repromaterijal za iste te pare
Ovako ce se kucati pfr brojevi racuna na razne isplacene subvencije samo da se opravda 18k po hektaru i nikom nista

E agrar i fiskalne kase su povezane od kada imas refakciju,prosle su povlacili racune kad si kucao broj racuna pa sve pisalo,kad si kucao
Jedino poljoprivrednici uvek u nekom ne znanju,zasto ovako zasto onako

Pisao sam milion puta,zele neki sistem da stvore a isti oni koji ga i prave,urade da se isti prevari lagano
Pa rekao sta ce mi, jer po pravilniku tada nije trebao taj racun..E sada treba..E pa kada menjas pravila u toku igre, onda moras i da se korigujes..U nacelu si u pravu, treba biti oprezan i imati u vidu, da ko zna sta ce sve trebati u narednoj godini.

Pa rekao sta ce mi, jer po pravilniku tada nije trebao taj racun..E sada treba..E pa kada menjas pravila u toku igre, onda moras i da se korigujes..U nacelu si u pravu, treba biti oprezan i imati u vidu, da ko zna sta ce sve trebati u narednoj godini.
Imaćete mogućnost ručno da unesete taj račun pomoću PFR broja računa i tačan datum i vreme izdavanja.

Poslednja izmena:
svakako smo u pravu i ti i ja

medjutim ako zaista zelis da subvencije i odu u repromaterijal odnosno poljoprivredu onda pare koje i legnu na racun od polovine marta pa do kraja roka a to je 31 jul i budu iskoriscene u poljoprivredi

a tek da ne pricamo o drugom delu koji ni danas nije jasan nikom i posle gostovanja ministra i sekretara il sta je vec u ministrstvu

vidim da neki misle da ce nam na lepe oci dati 17k a nekima i vise

i to bi lako mogli da rese a to je upravo sistem povlacenja samih racuna iz jeseni,al znam da mnogim poljoprivrednicima to ne bi odgovaralo jer eto nisu znali da trebaju racuni,a da ne pricamo o semenu jecma ili psenice

A mene interesuje, ako se sad podnese zahtev za subvencije, sa trenutno izmenjenom setvenom strukturom, a nakon mesec dana dodje do neke promene zbog presevanja, i poseje se druga kultura, sta se tu desava zbog pravdanja?

Slažem se (Ali ne donosim ja pravila ili slično).
Ne pada mi napamet tebe da krivim.
Samo sam izneo neke cinjenice i ne mogu da shvatim sa koliko neozbiljnosti daju neke izjave i rade kontra poljoprivredi!
Kako stoje stvari ne mogu bez muljanja pa makar i crkli!
Ako su promenili nesto ove godine putem pravdanja racunima, sto mi ne smeta uopste, onda su trebali ici sa pravilnikom do kraja proizvodne godine i da jasno vec sada znamo sta, koliko i kako i na jesen!
Ovako namerno ostavljaju rupu i opciju da bi nas mogli nasamariti kako njjma odgovara!

Ja sam shvatio da računima izdatim do 31.07. posle tog datuma neće prestati važenje, nego neće važiti za pravdanje subvencija u sledećoj proizvodnoj godini. A da će važiti za ovu godinu bez obzira što će jesenje subvencije biti raspisane nakon 31.07. A to mi deluje nekako i logično jer osim neke hemije ne znam šta se od repromaterijala kupuje nakon 31.07. za ovogodišnju proizvodnju. Sve što se kupuje posle tog datuma od repromaterijala ide za proizvodnju naredne godine...

Prekjuče stiglo rešenje, juče odricanje od žalbe danas poslato na isplatu. Valuta 15.3

Послато са SM-A225F помоћу Тапатока

Koliko vremena treba da prodje od odricanja prava na zalbu da bi se videla valuta placanja?
Malo pre sam se odrekao prava zalbe

Poslato sa ABR-NX1 pomoću Tapatoka

Naprosto mogu da kazu da samo oni koji su opravdali u potpunosti ovu prvu ratu, drugu dobijaju bez ikakvog pravdanja. To jest prva rata je uslov za drugu. Ko nije opravdao prvu nema uslov da za drugu. Vrlo prosto i jednostavno.
Nekolicina ce se snaci nekako i uspeti i pored toga sto ne rade zemlju (IZDALI SU JE) da nadju racune, ali to ce biti mali procenat.

Nazad
Vrh