Subvencije u poljoprivredi za 2025 godinu

ako smanje direktne a povecaju za seme tek ces onda da vidis
ocigledno da ce ubaciti i hemiju i vestacko djubrivo

Ако неко има искуства или је у току, био бих захвалан:

Ове године потрошио сам оприлике нешто око 350.000 динара за куповину електричног пастира и елемената ограде (жице, сајле, разне изолаторе, капије ел. пастира, додатну опрему итд.), куповао сам онлајн, поручивао од фирме из Суботице, људи коректни максимално, слали поштом, роба супер, квалитет добар итд.

Волео сам да конкуришем за субвенције за инвестиције у физичку имовину пољ. газдинства. У ПССС ми кажу да у обзир долазе само рачуни већи од 50.000 динара. На моју жалост, имам само три таква рачуна, и имам више рачуна на мање износе. Пошто сам ограду постављао из више етапа, заграђивао парцелу по парцелу, дешавало се да ми зафали рецимо изолатора, и онда на пример поручим изолатора за 10.000 да завршим тај посао, и наравно тако више пута.

Сва роба, међутим, поручена је од истог добављача, и иста је сврха тих набавки — то су разни елементи ограде електричног пастира.

Да ли су у ПССС у праву, да ли за субвенције могу конкурисати само са рачунима на износе веће од 50.000 динара, или могу приложити и те који гласе на мање износе? Не успевам да пронађем информацију у тексту конкурса;

У тексту актуелног Јавног позива помиње се пак да је најмањи износ појединачног рачуна 25.000 динара (Члан 4, т. 6):

Члан 4.
Лице из члана 5. Правилника и члана 3. овог Јавног позива, остварује право на подстицаје ако:

6) је износ појединачног рачуна једнак или већи од 25.000 динара и ако је на рачуну износ за сваку појединачну инвестицију из Табеле једнак или већи од 25.000 динара, односно ако је за инвестиције за пчеларство износ појединачног рачуна једнак или већи од 20.000 динара;

(Збуњује ме други део реченице: шта значи да износ за сваку појединачну инвестицију из Табеле треба да буде најмање 25.000 динара, где могу пронаћу ту табелу?)

Да ли неко зна могу ли конкурисати за мање набавке одн. са са рачунима који гласе на износе мање од 50.000 динара, и додатно, да ли постоји начин да укључим и рачуне који гласе на износе мање од 25.000 динара, будући да имам и таквих, и да је у суштини то једна иста набавка, за једну исту ствар (ел. ограду), али сам због економских прилика и због незнања ту набавку исцепкао на рате?

Хвала унапред!

Ако неко има искуства или је у току, био бих захвалан:

Ове године потрошио сам оприлике нешто око 350.000 динара за куповину електричног пастира и елемената ограде (жице, сајле, разне изолаторе, капије ел. пастира, додатну опрему итд.), куповао сам онлајн, поручивао од фирме из Суботице, људи коректни максимално, слали поштом, роба супер, квалитет добар итд.

Волео сам да конкуришем за субвенције за инвестиције у физичку имовину пољ. газдинства. У ПССС ми кажу да у обзир долазе само рачуни већи од 50.000 динара. На моју жалост, имам само три таква рачуна, и имам више рачуна на мање износе. Пошто сам ограду постављао из више етапа, заграђивао парцелу по парцелу, дешавало се да ми зафали рецимо изолатора, и онда на пример поручим изолатора за 10.000 да завршим тај посао, и наравно тако више пута.

Сва роба, међутим, поручена је од истог добављача, и иста је сврха тих набавки — то су разни елементи ограде електричног пастира.

Да ли су у ПССС у праву, да ли за субвенције могу конкурисати само са рачунима на износе веће од 50.000 динара, или могу приложити и те који гласе на мање износе? Не успевам да пронађем информацију у тексту конкурса;

У тексту актуелног Јавног позива помиње се пак да је најмањи износ појединачног рачуна 25.000 динара (Члан 4, т. 6):

Члан 4.

(Збуњује ме други део реченице: шта значи да износ за сваку појединачну инвестицију из Табеле треба да буде најмање 25.000 динара, где могу пронаћу ту табелу?)

Да ли неко зна могу ли конкурисати за мање набавке одн. са са рачунима који гласе на износе мање од 50.000 динара, и додатно, да ли постоји начин да укључим и рачуне који гласе на износе мање од 25.000 динара, будући да имам и таквих, и да је у суштини то једна иста набавка, за једну исту ствар (ел. ограду), али сам због економских прилика и због незнања ту набавку исцепкао на рате?

Хвала унапред!
Mozes i manje racune ali ukupna investicija mora da bude 50000din.. Lupam mozes da kupis 2 pumpe za navodnjavanje koje kostaju po 26000din i da budu na 2 racuna.. To ti je investicija od 52000din

Poslato sa NAM-LX9 pomoću Tapatoka

Хвала на одговору —

Можда нисам лепо поставио питање, занима ме да ли могу приложити и рачуне за ситније набавке, мање и од 25.000 динара, којима сам плаћао робу.

Питам јер моја ел. ограда садржи неких вазда ситних компонената: на рачунима стоји петнаестак и више ставки, без претеривања, од којих је већина мале вредности, али ми их треба по пар хиљада комада (нпр. изолатори), или неколико километара (када је реч о сајли/жици). И имам неколико већих рачуна, плус неке на мање износе, типа 20.000, 16.000 итд.

Imaš pravilnik na sajtu UAP-.Tamo piše ,pogledaj i izmene jel su menjali iznose.Ja sam za ovna morao da uplatim 100 hiljada jel ne priznaju pojedinačno manje račune.
Mislim da su u pravu iz PSS.

Ovo je iz pravilnika
5) је укупна вредност инвестиција за које се подноси захтев за остваривање права наподстицаје једнака или већа од 80.000 динара, односно ако је вредност инвестиција запчеларство за које се подноси захтев за остваривање права на подстицаје једнака или већа од50.000 динара;6) је износ појединачног рачуна једнак или већи од 25.000 динара и ако је на рачуну износ засваку појединачну инвестицију из Табеле једнак или већи од 25.000 динара, односно ако је заинвестиције за пчеларство износ појединачног рачуна једнак или већи од 20.000 динара;

A ovo je izmena

50.000 din mislim da je minimalni limit u konkursu za ratarske mašine.

Poslednja izmena:
Хвала најлепше! Мислим да сте у праву, и да је ипак 50.000 дин. Писао сам УАП и звао их — кад смо причали, службеница ми каже да је 25.000 динара по рачуну минимум; међутим, после пола сата позваше ме, друга службеница каже да је ипак 50.000 минимум, осим за пчеларство.

Nazad
Vrh