Subvencije u poljoprivredi za 2025 godinu

Biologija će nam svakako jednom svima presuditi. Nego da vidimo kako doneti sud o tome ko nas je rasprodao, ugasio, raskrčmio... Malo je dosadno stalno slušati pretnje poljoprivrednicima o tome da "ovako više ne može" dok se niko ne obraća onima koji su nas doveli dovde. Zainteresovali bi se mlađi ako ima zarade sa ovakvom agrarnom i ekonomskom politikom je ne može biti. Sami sebe stavimo u položaj sirovinske baze a onda se čudimo zašto je mali prihod od poljoprivrede i pretimo ljudima koji se njom još uvek bave.

Poslednja izmena:
Nije problem što su poljoprivrednici proizvođači osnovnog nivoa, nego što je prerada praktično svih proizvoda uništena. Pri tom niko neće ulagati sredstva u svako selo ili opštinu da se otvore novi pogoni za preradu.

Ja sam se sinoć našalio, međutim stanje je kritično pa je pitanje dal je tako shvaćeno.
Činjenica je da je potrebno ulagati u preradu, činjenica je da je najmanja produktivnost u prodaji sirovina (milion puta skuplje će se prodati pšenica ako se proda kroz kanapejčiće recimo), ali...
I da, biologija koju kolega pominje je ključna za našu mučenu poljoprivredu. Prosek godina ljudi koji se njome bave je katastrofa!
Po nalickanoj statistici sami nosioci RPG imaju preko 60 godina. Nema od tog posla ništa, meni se čini.

Sad zvao kol centar uprave za placanja veoma su ljubazni usla na gazdinstvo proverila zahtev za junad u radu je, radi ga koleginica ocekujte uskoro, a traktor nista stoji a nije ni bitan kad god bitno je ovo za junad

Ja sam se sinoć našalio, međutim stanje je kritično pa je pitanje dal je tako shvaćeno.
Činjenica je da je potrebno ulagati u preradu, činjenica je da je najmanja produktivnost u prodaji sirovina (milion puta skuplje će se prodati pšenica ako se proda kroz kanapejčiće recimo), ali...
I da, biologija koju kolega pominje je ključna za našu mučenu poljoprivredu. Prosek godina ljudi koji se njome bave je katastrofa!
Po nalickanoj statistici sami nosioci RPG imaju preko 60 godina. Nema od tog posla ništa, meni se čini.
Kolega slažem se da ne treba da prodajemo samo sirvinu ali recite mi kome bi prodali proizvod iz prerade i po kojoj ceni

@mica967 Pa evo (recimo), da su moji mlađi zainteresovani - rakija, džem, kompot, sokovi, suvo voće...
Kupaca ima za te proizvode, a cene su višestruko isplativije nego da prodajem voće (pogotovo za industriju).

@paorpaor ne radi se samo o propasti, već o većoj produktivnosti. Napraviti što više nove vrednosti sa jedinice površine. A mi ćemo svakako propasti zbog biologije kako primeti kolega jutros, tako da je svejedno

Nazad
Vrh