Na koji način mogu protesti da ojade ekonomsko stanje države? Je l' su možda blokirali neki proizvodni pogon pa da stoji proizvodnja? Ograničili na neki način uvoz i izvoz sirovina i proizvoda? Naravno da je to sve samo propaganda žvalavog, da se prikrije stvarno stanje ekonomije.
Ako se cilja na to da su zbog protesta neki strani investitori povukli ručnu i odgodili ulaganje kod nas, pa to je tek kriminalno ako se naš opstanak i razvoj zasniva ma stranim parama a ne našoj proizvodnji... Stalno se hvale nekim velikim projektima, a je l' ste ikad čuli da će neki od tih projekata raditi naši ljudi a ne stranci? Mi smo toliko bogati da možemo sebi da priuštimo da sve plaćamo drugima da rade umesto nas? Po toj logici što ja razbijam kamenje u bubrezima u Rakovici, što ne platim da neko drugi sve uradi umesto mene? Možda zato što je moj džep ograničen i što ja moram da mislim od čega ću plaćati račune za godinu dve, a žvalavi to ne mora. Državno zaduživanje je neograničeno, a ne zanima ga ni ko će ni kako to plaćati narednih decenija, on neće niti će ga to pogađati...
Kod nas u selu je rađena rekonstrukcija parka, preskupi projekat koji verovatno služi da se neko nakrade para. Navodno su postavili kanalizacione cevi u zemlju da ako ikad dobijemo kanalizaciju da se ne raskopava park, a od vidljivog dela posla su pravougaone staze zamenjene krivudavim. I tu se sa poslom stalo jer, kako kruže glasine, od gore je stigla direktiva da se sve pare iz lokala preusmeravaju za EKSPO.
Apropo tog parka kad sam ga se već dotakao - ajd' sad da i razumem da ne mogu da završe npr. fontanu zbog para, ali zašto bar ne zasade nova drva u park umesto posečenih... Ne naraste drvo za tri dana, hoćemo li doživiti ponovo hladovinu iznad klupe u parku...