Subvencije u poljoprivredi za 2025 godinu

Mislim da zemlja nemoze da bude u aktivnom ili pasivnom stanju, samo poljoprivredno gazdinstvo. Znaci za sve se pita onaj na koga se vodi gazdinstvo i cija je zemlja. Ako kupac kupi zemlju i prijavi je u eagrar i ako je njegovo gazdinstvo aktivno i zemlja se moze prijaviti za subvencije .
Mada ako neko ima vise od 100 hektara onda je svejedno jer nemoze da dobije subvencije na tu zemlju.
On je na tu zemlju imao hipoteku i sad je ovih dana podneo zahtev za ukidanje.On tvrdi da imam pravo na subvencije jer mi je gazdinstvo aktivnoZato i pitam.Ne mogu da verujem koliko ima mućkaroša u poljoprivredi.Tako prolazimo i kod kupovine umatičenih teladi.

Nije mi jasno ko je vlasnik te zemlje? Sigurno ima neka procedura da nemoze neko da blokira protivpravno neku zemlju koja vise nije njegova a da novi vlasnik ne moze da je stavi u svoje PG . Ali lako ces videti da li su njegove tvrdnje tacne kad budes ubacio tu parcelu u gazdinstvo, ako ima problema eagrar ce to i da pokaze.

Mi podneli zahtev 25.2 i dalje stoji u radu, a na drugo gazdinstvo podneo isto 25.2 tu nam poslato na isplatu... Kojim redosledom se ide niko ne zna..

Poslato sa NAM-LX9 pomoću Tapatoka

Nije mi jasno ko je vlasnik te zemlje? Sigurno ima neka procedura da nemoze neko da blokira protivpravno neku zemlju koja vise nije njegova a da novi vlasnik ne moze da je stavi u svoje PG . Ali lako ces videti da li su njegove tvrdnje tacne kad budes ubacio tu parcelu u gazdinstvo, ako ima problema eagrar ce to i da pokaze.
Još uvek je njegova.Ali treba da je kupimo,Ne bih da je kupujem a da ne mogu da je izvučem iz pasivnog statusa.

Još uvek je njegova.Ali treba da je kupimo,Ne bih da je kupujem a da ne mogu da je izvučem iz pasivnog statusa.
Nisam neki strucnjak, ali ima i pravilnik o upisu uregistar poljoprivrednih gazdinstava i mislim da u tacki 9 se opisuje rad Uprave koja bi po zahtevu trebala da po sluzbenoj duznosti te probleme da resava, tako da ja ne verujem da onog momenta kad ta parcela promeni vlasnika i kad se zatrazi promena u Eagraru da bilo ko moze da vrsi blokadu, pa cak i bivsi vlasnik da na svom nalogu moze nekako da tu parcelu koja vise nije u njegovom vlasnistvu moze da je drzi, jer ako on to ne zeli uprava bi sobzirom da ima kontrolu nad eagrarom bi trebala da odradi promenu po zahtevu a po sluzbenoj duznosti.....
Bar sam ja to tako razumeo, valjda ima jos neko pismeniji.
a ako je u pasivnom statusu i ako je prodaje on onda treba da izbrise tu parcelu iz eagrara i resi sve nedoumice .

Nisam neki strucnjak, ali ima i pravilnik o upisu uregistar poljoprivrednih gazdinstava i mislim da u tacki 9 se opisuje rad Uprave koja bi po zahtevu trebala da po sluzbenoj duznosti te probleme da resava, tako da ja ne verujem da onog momenta kad ta parcela promeni vlasnika i kad se zatrazi promena u Eagraru da bilo ko moze da vrsi blokadu, pa cak i bivsi vlasnik da na svom nalogu moze nekako da tu parcelu koja vise nije u njegovom vlasnistvu moze da je drzi, jer ako on to ne zeli uprava bi sobzirom da ima kontrolu nad eagrarom bi trebala da odradi promenu po zahtevu a po sluzbenoj duznosti.....
Bar sam ja to tako razumeo, valjda ima jos neko pismeniji.
a ako je u pasivnom statusu i ako je prodaje on onda treba da izbrise tu parcelu iz eagrara i resi sve nedoumice .
On da je rešio svoj problem ne bi bio u pasivi.

On je na tu zemlju imao hipoteku i sad je ovih dana podneo zahtev za ukidanje.On tvrdi da imam pravo na subvencije jer mi je gazdinstvo aktivnoZato i pitam.Ne mogu da verujem koliko ima mućkaroša u poljoprivredi.Tako prolazimo i kod kupovine umatičenih teladi.
Da li postoji hipoteka na zemlji lako vidiš na eKatastru.

Kada nema hipoteke ili neke druge blokade u katastru, njivu možeš da prodaš, kada ima hipoteke naglašene onda verovatno ne možeš. Ovo sa e agrarom je drugi problem. Ako ja kupim njivu koja je bila u pasivnom statusu, ona promenom vlasnika mora da predaje u aktivan, kod mene su mnogi bili pasivni zbog kredita od pre 20godina pa su prodavali zemlju. Pasivan status se odnosi na gazdinstvo. Kada dodje vreme za naplatu ne popisuju njive nego mašine, to znam 100%video sam.

Novi dan, novo kolo, nova sreća. Za par sati kreće izvlačenje dobitnika, na žalost noćas je mraz uzeo mnogo više.

Nazad
Vrh