Zuza92
Član
Leglo danas, valuta placanja 5.04
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
On je na tu zemlju imao hipoteku i sad je ovih dana podneo zahtev za ukidanje.On tvrdi da imam pravo na subvencije jer mi je gazdinstvo aktivnoZato i pitam.Ne mogu da verujem koliko ima mućkaroša u poljoprivredi.Tako prolazimo i kod kupovine umatičenih teladi.Mislim da zemlja nemoze da bude u aktivnom ili pasivnom stanju, samo poljoprivredno gazdinstvo. Znaci za sve se pita onaj na koga se vodi gazdinstvo i cija je zemlja. Ako kupac kupi zemlju i prijavi je u eagrar i ako je njegovo gazdinstvo aktivno i zemlja se moze prijaviti za subvencije .
Mada ako neko ima vise od 100 hektara onda je svejedno jer nemoze da dobije subvencije na tu zemlju.
Još uvek je njegova.Ali treba da je kupimo,Ne bih da je kupujem a da ne mogu da je izvučem iz pasivnog statusa.Nije mi jasno ko je vlasnik te zemlje? Sigurno ima neka procedura da nemoze neko da blokira protivpravno neku zemlju koja vise nije njegova a da novi vlasnik ne moze da je stavi u svoje PG . Ali lako ces videti da li su njegove tvrdnje tacne kad budes ubacio tu parcelu u gazdinstvo, ako ima problema eagrar ce to i da pokaze.
Nisam neki strucnjak, ali ima i pravilnik o upisu uregistar poljoprivrednih gazdinstava i mislim da u tacki 9 se opisuje rad Uprave koja bi po zahtevu trebala da po sluzbenoj duznosti te probleme da resava, tako da ja ne verujem da onog momenta kad ta parcela promeni vlasnika i kad se zatrazi promena u Eagraru da bilo ko moze da vrsi blokadu, pa cak i bivsi vlasnik da na svom nalogu moze nekako da tu parcelu koja vise nije u njegovom vlasnistvu moze da je drzi, jer ako on to ne zeli uprava bi sobzirom da ima kontrolu nad eagrarom bi trebala da odradi promenu po zahtevu a po sluzbenoj duznosti.....Još uvek je njegova.Ali treba da je kupimo,Ne bih da je kupujem a da ne mogu da je izvučem iz pasivnog statusa.
On da je rešio svoj problem ne bi bio u pasivi.Nisam neki strucnjak, ali ima i pravilnik o upisu uregistar poljoprivrednih gazdinstava i mislim da u tacki 9 se opisuje rad Uprave koja bi po zahtevu trebala da po sluzbenoj duznosti te probleme da resava, tako da ja ne verujem da onog momenta kad ta parcela promeni vlasnika i kad se zatrazi promena u Eagraru da bilo ko moze da vrsi blokadu, pa cak i bivsi vlasnik da na svom nalogu moze nekako da tu parcelu koja vise nije u njegovom vlasnistvu moze da je drzi, jer ako on to ne zeli uprava bi sobzirom da ima kontrolu nad eagrarom bi trebala da odradi promenu po zahtevu a po sluzbenoj duznosti.....
Bar sam ja to tako razumeo, valjda ima jos neko pismeniji.
a ako je u pasivnom statusu i ako je prodaje on onda treba da izbrise tu parcelu iz eagrara i resi sve nedoumice .
Da li postoji hipoteka na zemlji lako vidiš na eKatastru.On je na tu zemlju imao hipoteku i sad je ovih dana podneo zahtev za ukidanje.On tvrdi da imam pravo na subvencije jer mi je gazdinstvo aktivnoZato i pitam.Ne mogu da verujem koliko ima mućkaroša u poljoprivredi.Tako prolazimo i kod kupovine umatičenih teladi.
DaA gde pise prihvacen,jel bi trebalo da je ok sve?
Trebalo bi ta je sve u redu,ali je situacija izgleda specificna sa promenom racuna,jer je vec trebalo da je poslato na isplatu kao ostalima. Samo se nadam da nesto nije zabagovalo,a da se zovu u kol centru verovatno ce reci da samo treba strpljenja.A gde pise prihvacen,jel bi trebalo da je ok sve?
Koliki je minus bio??Novi dan, novo kolo, nova sreća. Za par sati kreće izvlačenje dobitnika, na žalost noćas je mraz uzeo mnogo više.
Bilo je -5 negde malo manje ali svuda ispod - 3.Koliki je minus bio??
Proverio sad, isti je slucaj, menjan racun u banci odnosno bilo je spajanje. Direktna banka je bila a sad je AIK i verovatno je to kod svih napravilo problem.Isto I kod mene,a 28.03 prihvaceno resenje,posle par dana odrekao se zalbe. E sad kod mene su menjali racun u banci pa mozda zbog toga. Sve sam promenuo u eagraru...
Postoji i u procesu je skidanja.Da li postoji hipoteka na zemlji lako vidiš na eKatastru.
Neko je dobio obavestenje da se menja racun i broj racuna, ja na tri gazdinstva nista... Posle ovoga gasim sve racune kod njihProverio sad, isti je slucaj, menjan racun u banci odnosno bilo je spajanje. Direktna banka je bila a sad je AIK i verovatno je to kod svih napravilo problem.