Subvencije u poljoprivredi za 2016

Ja mislim da sada počinje igranka sa poljoprivredom.
Činjenica je da vlast ne zanima poljoprivreda.
Ostavili su premije za mleko i umatičene krave ali i to ostvaruje 10-20% stočara ( za one koji misle da stočarima cvetaju ruže)
Sada će početi propadanje gazdinstava jer će nameti biti sve veći a prihodi sve manji.
Dok traju zalihe kod većih poljoprivrednika ( ako ih i imaju) koprcaće se ali i to ne može dugo.
Moramo preći u ilegalu:osmeh::ppozdrav:
Nije da ih ne zanima. Poljoprivreda je trenutno jedina delatnost koja proizvodi novu vrednost a skoro sve uvozno se koristi kao input.
Cilj je da se svi mogući vidovi ulaganja u proizvodnju i podsticaji od strane države ukinu da bi proizvođač kao pojedinac pomislio u svojoj glavi kako mu nema druge osim da se osloni na svoja leđa i da svoje **greška odere u cilju povećanja prinosa a sve u nadi ako više proizvede da će više i zaraditi. Oni iznad njega zarađuju na svakom gramu proizvoda pa im zato svaki novi gram donosi još zarade za koju nisu apsolutno ništa uložili. Oni jednostavno smanjuju ulaganja kako bi više zaradili. Ne ulažu svoj novac nego samo vraćaju pare poreskim obveznicima. E kad ukinu podsticaje onda neće morati da daju ni te pare nego im i to ostaje u džepu pored svakodnevne zarade na mešetarenju.
Stvaraju pogodno tlo za kojekakvu bagru i prevarante i šarene laže koje će da povećavaju prinos. Sluđen proizvođač u cilju opstanka prvo gleda u pravcu povećanja prinosa i pojeftinjenje proizvodnje pa onda lako naseda na takve prevare gde ga još i prevaranti oklepaju. Država trlja ruke. Svi trljaju ruke. Samo oni na početku i kraju prehrambenog lanca trljaju čelo jer i jedni i drugi za svoj rad dobijaju đubre i otrov u tanjiru. Oba kraja su daleko brojnija od ostatka lanca a oba kraja nemaju pravo glasa.

Ja nisam dobijao subvencije dok je PIO bio uslov.Da sam dupelizac bilo bi drugačije.

A koliko ih ima koji su u PIO od pre par godina ili imaju u kući zaposlenog.Oni su ti koji ti skraćuju podsticaje a ne ja.
Ocekujes da nema dva ili višezaposlenih u kući,pa ovo je 21. vek i normalno je da ce zena da mi radi negde
ja nedrzim krave,jer smem da se bavim jos necim ili moram da sedim kući?

Ti koji uplacuju pio sutra ce imati penzije. Kolko toliko, kada starost zakuca na vrata dobro ce doci.
Ostaje samo nada da nece biti 10 000 rsd.
Nada uvek pobedi,nece biti 10000rsd vec 8000rsd.:haha:

- - - - - - - - - -

Nije da ih ne zanima. Poljoprivreda je trenutno jedina delatnost koja proizvodi novu vrednost a skoro sve uvozno se koristi kao input.
Cilj je da se svi mogući vidovi ulaganja u proizvodnju i podsticaji od strane države ukinu da bi proizvođač kao pojedinac pomislio u svojoj glavi kako mu nema druge osim da se osloni na svoja leđa i da svoje **greška odere u cilju povećanja prinosa a sve u nadi ako više proizvede da će više i zaraditi. Oni iznad njega zarađuju na svakom gramu proizvoda pa im zato svaki novi gram donosi još zarade za koju nisu apsolutno ništa uložili. Oni jednostavno smanjuju ulaganja kako bi više zaradili. Ne ulažu svoj novac nego samo vraćaju pare poreskim obveznicima. E kad ukinu podsticaje onda neće morati da daju ni te pare nego im i to ostaje u džepu pored svakodnevne zarade na mešetarenju.
Stvaraju pogodno tlo za kojekakvu bagru i prevarante i šarene laže koje će da povećavaju prinos. Sluđen proizvođač u cilju opstanka prvo gleda u pravcu povećanja prinosa i pojeftinjenje proizvodnje pa onda lako naseda na takve prevare gde ga još i prevaranti oklepaju. Država trlja ruke. Svi trljaju ruke. Samo oni na početku i kraju prehrambenog lanca trljaju čelo jer i jedni i drugi za svoj rad dobijaju đubre i otrov u tanjiru. Oba kraja su daleko brojnija od ostatka lanca a oba kraja nemaju pravo glasa.
Sasa Radulovic je sve to lepo opisao.::lose::

ti koji uplacuju pio 90% ih nece ni docekati penziju na to se i ide ! stare generacije su zivele zdravo i docekali su i duboku starost, nisu bili izlozeni otrovima, aditivima u hrani, zracenju itd itd . Istrebice nas taj je.eni rak . koga god cujem da je umro 99% rak

Послато са LG-D802 уз помоћ Тапатока

Zorane jel ti to za PIO ozbiljno??
Najozbiljnije.Da ako neko ima zaposlenog u gazdinstvu ne dobija ništa (to je ono što vas najviše peče).
Ako onaj ko ima 1ha plaća pun iznos - onaj sa 100 neka plaća 100 puta više pa da vidim kakva je onda priča.Onda će oni koji žive baš od poljoprivrede dobiti veće subvencije.

A na koji nalin sam ja uskratio nekom subvencije kada u gazdinstvu imam 1 poljoprivrednog penzionera i 3-oje nezaposlenih.

Nikada nisam rekao da ste Vi nekome uskratili podsticaje. Vi ste napisali da oni koji imaju zaposlenog u kući
uskraćuju drugima subvencije ali ja na žalost ne mogu da shvatim kako su to čine.

Moj deda (88godina) ceo zivot uplacivao, penzija mislim da je bas 10.000 jer su te fondove umesto da se gomila novac kao u normalnim drzavama, opljackale vlade 90ih i od tih para nije ostalo nista. 2000., se krenulo od nule sa tim fondovima. Ne nisu svi isti, ovi su najgori!

Rekose krece isplata 29.1., ja se zaradovah da kupim djubrivo ono opet nista?

Najozbiljnije.Da ako neko ima zaposlenog u gazdinstvu ne dobija ništa (to je ono što vas najviše peče).
Ako onaj ko ima 1ha plaća pun iznos - onaj sa 100 neka plaća 100 puta više pa da vidim kakva je onda priča.Onda će oni koji žive baš od poljoprivrede dobiti veće subvencije.
Pomesao si porez na dohodak sa PiO kao i porez na imovinu sa PiO.

- - - - - - - - - -

A na koji nalin sam ja uskratio nekom subvencije kada u gazdinstvu imam 1 poljoprivrednog penzionera i 3-oje nezaposlenih.
Pa prijavi nekoga za PiO pa ce biti zaposlen.

Poslednja izmena:
Ljudi ne trazite krivca medju vama, odnosno nama, jasno je ko dobar dan zasto nam kidaju subv, plate, penzije, cene nasih proizvoda a dodaju i povecavaju silne poreze, akcize, jednostavno vise ne mogu opstati. Totalno nesposobni i da ne sirim vise jer kako stoje stvari vidim da moderatori brisu neke moje a i vase postove koje se ticu istine, realnosti i pravog stanja. Svuda mrak, sto izgleda da je u jakom trendu zadnje dve god. ali ce svanuti ako ima bistrih glava!

Nazad
Vrh