Subvencije u poljoprivredi za 2016

Moras ugasiti gazdinstvo i zemlju dati u zakup.Sa ta dva papira se lako skines sa PIO.Posle toga zdravstvenu overis preko biroa rada.
Mozes tako a najpametnije je ugasis gazdinstvo,i odes u neku firmu sto vodi knjige pa nek te tamo prijavi barem na mesec dana pa to platis oko 8000 din i posle te odjavi,znam tako su dosta odradili da se skinu sa poljoprivrede

Sent from my Lenovo A536 using Tapatalk

Mozes tako a najpametnije je ugasis gazdinstvo,i odes u neku firmu sto vodi knjige pa nek te tamo prijavi barem na mesec dana pa to platis oko 8000 din i posle te odjavi,znam tako su dosta odradili da se skinu sa poljoprivrede

To je jedini nacin, ono sa zakupom mislim da ne pali.

Kakva je to budalaština...presipanje iz šupljeg u prazno da bi se što više prosulo parazitskoj birokratiji. Koja je logika naplaćivati pio malim domaćinstvima i onda ima kao vraćati subvencijama!?!?! Kakav bolestan mozak može da smišlja takve gluposti. Seljaci su ostali jedina kategorija koja nije morala da se bavi nelegalnim radnjama (raznim utajama poreza) da bi opstala, privatnicima su to odavno uradili. Valjda se lopovi osećaju manje lopovima kad znaju da su napravili sistem gde niko ne može da bude legalan.
Meni je žao ove nove generacije klinaca koji pokušavaju da se bave preduzetništvom, rade i bore se dvadeset sati dnevno da bi na kraju bili na ivici. Nažlost oni duplo radno vreme vide kao normalno jer za bolje ne znaju.

Samo promena delatnosti jedino najlakse resenje skidanja sa PIO znaci bilo ko neka te prijavi na neodredjeno i zavrsen posao moze i komsija da te prijavi kao fizikalca platis doprinose za mesec-dva i odjavi te i on i zavrseno!I ja isto to planiram cim rasprodaju drzavnu zemlju da se skidam sa PIO!

- - - - - - - - - -

LjUDI LEGLE MI SUBVENCIJEEEEEEEEE! ZIVELA VLADA I AV SA NJOM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:veseljak::

Kad te neko prijavi na par meseci i to istekne automatski te vracaju tj. duze na PIO preko poljoprivrede.Mora se skloniti zemlja na bilo koji nacin.Prodajom,zakupom...bilo kako.I ja se skidam sa PIO i iz PDV-a.Ove godine jos moram ali iduce izlazim.
Kolega za ono prvo ste u pravu, a za drugo jedino prodaja ili poklon da bi se zemlja skinula iz katastra.

Kad daju subvencije za ovu godinu?Sa ovim starim me nisu kupili ali ako daju i za ovu mozda glasam za ....................................a mozda malo sutra...!:haha:

Svako sa 0,5 ha u vlasništvu je zakonski primoran da plaća PIO ukoliko nije osiguran po drugom osnovu. Nije mi jasno zašto u slobodnoj tržišnoj ekonomiji država primorava nekog na bilo šta a posebno mi nije jasno zašto primorava samo one sa zemljom u vlasništvu. Ne znam zašto onda svako ko ima lokal, garažu ili drugu slobodnu nekretninu nije obavezan da u njemu otvori firmu i plaća preskupe doprinose. Da li će neko i gde da se penziono i zdravstveno osigura je stvar ličnog izbora a ne sile državne prinude. Zašto bih državi plaćao PIO ako više poverenja imam u pojedine inostrane osiguravajuće kuće. Svi znamo ljude koji su posle tridesetak godina uplaćivanja doprinosa ostali bez penzije, zašto bih ja danas rizikovao da mi se tako nešto desi bacajući novac u državni bunar bez dna. Država je u previše slučajeva doslovno pokrala svoje gradjane i izigrala svako poverenje te joj danas ostaje samo gola prinuda kako bi naterali gradjane da koriste bilo kakvu njenu uslugu. U tom slučaju nema govora o tržišnoj ekonomiji kojom nam uvek opravdavaju sramotno niske otkupne cene.

Svako sa 0,5 ha u vlasništvu je zakonski primoran da plaća PIO ukoliko nije osiguran po drugom osnovu. Nije mi jasno zašto u slobodnoj tržišnoj ekonomiji država primorava nekog na bilo šta a posebno mi nije jasno zašto primorava samo one sa zemljom u vlasništvu. Ne znam zašto onda svako ko ima lokal, garažu ili drugu slobodnu nekretninu nije obavezan da u njemu otvori firmu i plaća preskupe doprinose. Da li će neko i gde da se penziono i zdravstveno osigura je stvar ličnog izbora a ne sile državne prinude. Zašto bih državi plaćao PIO ako više poverenja imam u pojedine inostrane osiguravajuće kuće. Svi znamo ljude koji su posle tridesetak godina uplaćivanja doprinosa ostali bez penzije, zašto bih ja danas rizikovao da mi se tako nešto desi bacajući novac u državni bunar bez dna. Država je u previše slučajeva doslovno pokrala svoje gradjane i izigrala svako poverenje te joj danas ostaje samo gola prinuda kako bi naterali gradjane da koriste bilo kakvu njenu uslugu. U tom slučaju nema govora o tržišnoj ekonomiji kojom nam uvek opravdavaju sramotno niske otkupne cene.

Je l' si siguran da je primoran da placa pio. Moja majka ima na sebi 4-5ha zemlje i ne placa pio, niti je neko od nje to trazio. Od kada ne radi osigurana je preko biroa, jer je ne zaposleno lice.

Sve si upravu a odgovor je:Da bi se prikazao veci broj zaposlenih i da bi se slivale pare u penzioni fond i poresko.Pa nasa drzava je smislila kako da sa datim subvencijama se uklopi u EU pravila,i ujedno te vodi ko zaposlenog koji placa sve potrepstine i snizi cenu robe kroz date stimulacije

Uplaćene subvencije ,samo za biljnu proizvodnju, za veštačko đubrivo i osiguranje useva još ništa.Glasam za vučića... šta glasam ima da budem prvi u koloni sa barjakom SNS-a. :haha::haha::haha:

Je l' si siguran da je primoran da placa pio. Moja majka ima na sebi 4-5ha zemlje i ne placa pio, niti je neko od nje to trazio. Od kada ne radi osigurana je preko biroa, jer je ne zaposleno lice.
Siguran sam ali u tumačenje i sprovodjenje zakona nisam siguran i često zavisi od slučaja do slučaja. Nekada ljudima nekoliko godina ne šalju ništa da bi kamate što više narasle. Ne znam šta bih ti rekao najbolje da se u opštinskoj poreskoj upravi preko nekoga tiho i diskretno raspitate da li postoji zaduženje. Često oni sami naprave grešku i nemaju ispravan uvid u kartice.

Ja predao 15 maja oko 13hi jos nista a cale predao isto 15 maja ujutru i on dobio

Nazad
Vrh