Subvencije u poljoprivredi za 2016

A to i nije sve , u buduce bice opet pio uslov za subvencije, ali ce biti srazmerno kolko ko ima prijavljeno hektara , a staro dugovanje za pio bice refinansiran.

Ona direktna davanja im se vise isplate jer daju direktno nekom podobnom a deo za gorivo koji bi dobili svi podejednako im ne ide u prilog pa se od toga oprastamo .Bogami ljudi ne pise nam se dobro stizu nam sve crnji dani o otkupu proizvoda i monopolu da i ne govorim. Zanima me samo dokle ce ovo stici trebalo je vec davno strah i panika da nas je uhvatila ne znam sta drugi razmisljaju ili cemo se prepustiti da nam deca sutra nemaju za patike i pored tolikog crnackog rada. Od mene koji imam troje dece i rado bi ih ostavio na poljoprivredi kad bi nam vlast dala nasu drzavnu zemlju u arendu jer je to samo zemlja nas gradjana ove zemlje,medjutim bolje za njih je da nas razvijaju tako dok nas ne istrebe tako sto cemo u svom selu gledati kako hiljade hektara rade takozvani Arapi i ko zna koji tajkuni uz njihova direktna davanja. Izgleda se mi nikada necemo organizovati tako da nam jedino ostaje da se nadamo da ce nam nekako bog pomoci ali mislim da bi nam pomogao moramo se i mi bar malo potruditi. Pozdrav ne javljam se cesto bas iz razloga sto se godinama vec isto pise a nista ne desava

Pa javljaj se cesce, jer ovde inace svi cute i svima je sve dobro, od subvencija pa do novog zakona, a sve govori da nam se crno pise. Samo jedan primer. Odluka da se subvencije za gorivo ukinu doneta je posle nove godine, posto su videli da smo bili mlaki i neodlucni prilikom protesta. Mogu da nam rade sta hoce, eto taka je situacija.

Nemojte da mislite da su se poljoprivrednici na zapadu i u toj EU udruzili sto se vole,nego ih je ista muka naterala.
Znam da ce mnogi reci koja muka kad imaju onakve masine,aute...jeste ali je njima kompletan standard puno jaci nego nas,kod njih fizikalac moze da kupi nov auto,a kod nas jedva juga registruje. Mada su drzave mnogo jace nego nasa i daju im puno bolje subvencije kako za proizvodnju,tako i za osnivanje prerade,skladistenja,hladnjaca,a tek za mehanizaciju da se ne prica.
Tek kad se izduva balon prenapucanih cena arende i kad neki ukapiraju da ne vredi pola zivota provesti suludo otplacujuci kredit za par tona gvozdja nama ce krenuti na bolje,a do tad ko prezivi...

Znači mi smo opet krivi što nam smanjuju subvencije.:osmeh:Ja mislim da udruživanje i cena arende nemaju nikakve veze sa subvencijama.Ovi na vlasti su odlučili da nas unište,prodaju zemlju strancima,a mi postanemo samo jeftina radna snaga.

Poslednja izmena od urednika:
Lepo dodjes na okupljanje forumasa,na prolece porodicu odvedes na sajam,leti na more,deci omogucis skolovanje. Neki bi pre dali decu iz dvorista nego masinu,pa ispod zita prodaju dedovinu zemlju da otplate rate za masine,a odmor i slicno je misaona imenica,dobra je i Frutela kola. :osmeh:

Lepo dodjes na okupljanje forumasa,na prolece porodicu odvedes na sajam,leti na more,deci omogucis skolovanje. Neki bi pre dali decu iz dvorista nego masinu,pa ispod zita prodaju dedovinu zemlju da otplate rate za masine,a odmor i slicno je misaona imenica,dobra je i Frutela kola. :osmeh:
To je ;njihov; cilj,da čujemo tvoj?Za tebe jos ima sanse,na nekim poljima se ističeš ali pomalo imas jos da poradiš na sebi.:ppozdrav:

To je ;njihov; cilj,da čujemo tvoj?Za tebe jos ima sanse,na nekim poljima se ističeš ali pomalo imas jos da poradiš na sebi.:ppozdrav:
Ne razumem to njihov,moj... ali jos ovo da napisem i ne bih vise u off topik.
Neki ljudi jednostavno imaju para i svesni su koliko mogu da se protegnu,a da noge ne ispadnu ispod jorgana. Neko ima para za rusa i svestan je toga,kupi ga i radi. Nekom je malo i Fendt koliko IMA para(nebitno poreklo ili ima generacijski akumuliran kapital),ali su najgori koji su duzni i Bogu i narodu i iz godine u godinu sve zaduzeniji i nabijaju arende pod izgovorom moraju da rade da masine ne stoje.

Mislim da ti je misljenje pogresno! Evo zapamti ovaj dan i ovaj napisani post, kad su arende najskuplje bile, najvise novca je ostalo u dzepu, a docice uskoro vreme kad i arende budu skoro na nivou 90-tih iz razloga sto ce sve teze i teze biti i nece se moci opstati samo od poljoprivrede. Ovo tvrdim jer nacin vodjenja poljoprivrede a i same drzave vodi direktno u tim godinama kad je bilo najgore! Manimo se lazi koje cujemo svakodnevno na tv-u. Osvrnite se okolo pa ce vam biti jasnije!
Sto se tice ovih koji su duzni i pod kreditima, nikako na duge staze ne mogu opstati ako imamo ovakve cene nasih proizvoda, tako da ce skoro doci kraj i toj visokoj ceni arende.
Sto ne znaci uopste da ce nam onda biti bolje kao sto ti tvrdis. Ne vidim razlog da je prepreka za bolji zivot od poljoprivrede to sto neko radi 500 kj a ja ili ti dosta manje! To moze biti samo zavidnost a ne drugo!
Problem je u tim mnogo vecim igracima koji imaju direktan dil sa vladom, sad da li je ova ili druga nebitno, bilo koja vlast nesto se ne vata za sustinu i srz problema!
Mada su drzave mnogo jace nego nasa i daju im puno bolje subvencije kako za proizvodnju,tako i za osnivanje prerade,skladistenja,hladnjaca,a tek za mehanizaciju da se ne prica.
Ee, ovaj je jedan od dobrih razloga sto je njima bolje nego sto je nama, jer o njima neko vodi racuna da bi i ti poljoprivrednici imali a samim tim i drzava!

North Army stalno potencira uzimanje kredita.Uzmi brate jedan kredit da vidis da nije to tako opasno.Nema sanse da napredujes i obnavljas mehanizaciju bez kredita.Upravo zbog trosenja na malo tamo i vamo.I dalje je nas najveci problem sto stalno gledamo druge,kod njih trazimo greske,radujemo se kad cujemo da su u bilo cemu lose prosli...e zbog toga mi ova zemlja ide na onu stvar.
Ne kazem da se ponekad kupuju bezpotrebne masine ali to nije moj problem,tvoj problem ili nas problem.To je problem onog ko to kupi.Interesantni su mi ljudi koji sami sebe teraju da ne napreduju tj. znaju da slajfuju u mestu gledajuci dok ih drugi obilaze,a posle je kriv onaj drugi....

North Army stalno potencira uzimanje kredita.Uzmi brate jedan kredit da vidis da nije to tako opasno.Nema sanse da napredujes i obnavljas mehanizaciju bez kredita.Upravo zbog trosenja na malo tamo i vamo.I dalje je nas najveci problem sto stalno gledamo druge,kod njih trazimo greske,radujemo se kad cujemo da su u bilo cemu lose prosli...e zbog toga mi ova zemlja ide na onu stvar.
Ne kazem da se ponekad kupuju bezpotrebne masine ali to nije moj problem,tvoj problem ili nas problem.To je problem onog ko to kupi.Interesantni su mi ljudi koji sami sebe teraju da ne napreduju tj. znaju da slajfuju u mestu gledajuci dok ih drugi obilaze,a posle je kriv onaj drugi....
Hteo sam da sam dođe do toga zaključka:ppozdrav:

A kada ćete vi shvatiti da on mora da šlajfuje jer mu država ne da da podigne glavu a nema akumuliranog kapitala da bi napravio iskorak.

Vidi ovako ni jedna godina ne prodje da se nesto ne uradi ili kupi. Protezem sam koliko sam dugacak i to je to.
Cisto od zemlje ne zivim i ti tajkuni me ne ugrozavaju,kao ni Tenis,ali ne mogu da shvatim neke osobe jer ih ljudima ne mozes nazvati.
Svi su se busali i uzivo i na forumu kako se dizu krediti,kupuju masine(a vecina je imala u pozadini neku zemlju na koju nije placan zakup ili drugu prevaru-izvor para) govore za sebe kako su sposobni,pa kad su im u atare dosli Miskovic,Matijevic,Almex...koji su malo sposobniji od njih i bolje "tumace zakone" onda je kuka po temama protestna voznja,subvencije tad su dobrii mali sa traktorima iz 70ih i 80ih da idu na blokade i da ih podrze,onda smo svi jednaki. Druga stvar su mladi koji sad krecu i ne mogu ni hektra da se prosire od tih "sposobnih" i vrednih.

@Peet tebi su blize Rumuni,a meni HR i znam da su tamo ljudi puno pametniji od nas(bar ovaj pogranicni deo de je zemlja dobra kao i kod nas) imaju subvencije bar duplo vece od nasih i arende od 100-150e/kj,sto kod nas nije slucaj,jednostavno su pametniji i imaju hladnije glave,a i digitrone.

Poslednja izmena:
A kada ćete vi shvatiti da on mora da šlajfuje jer mu država ne da da podigne glavu a nema akumuliranog kapitala da bi napravio iskorak.

A kada ces ti shvatiti da drzavu ne interesuje neko sa 5-10ha zemlje.U stvari interesuje ih ali samo za izbore.Da ih je takav interesovao nebi ugasili imt.Pogledajte i slusajte predavanja strucnih sluzbi....napred onaj uredjaj sto detektuje azot a nazad radipac koji na osnovu tih rezultata baca potrebnu kolicinu.Koji ja nov biznis da pocnem a da mogu odmah u korak sa onima koji to rade 10-20-50 godina?E tako je i za pocetak bavljenja poljoprivredom.Meni da je tata omogucio posao na budzetu ili prepustio nesto drugo razradjeno sem zemlje ja bih se time bavio.
I eto opet gledate druge a ne sebe.Svi znate ko radi zakup a da ne placa a ne prijavljute policiji.Vi ste onda gori od takvih jer ste saucesnici.Matijevic i njemu slicni ce nestati preko noci.Narod ce ih oterati i uzeti im imovinu.

Nazad
Vrh