nikola indjija
Član
Onom ko pishe cheterski
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Bas naprotiv, stanje ce da bude jos gore, jer ce subvencije uzimati vlasnici, a ne oni koji obradjuju, nece biti ugovora o zakupu, dakle, sve ce biti van pravnog okvira, a realno takve stvari bi se tesko mogle iskontrolisati.subvencije da se dobijaju samo za zemlju koja se vodi na vase ime i to je to(znaci da ste vlasnik) , za zakup ne davati subvencije i resen problem.
Ovo je dzaba pisanje,samo pisemo o arendi,i sta ce biti,ko ce dobiti subvencije.Radim i ja kiriju,na nesto kirije dobijam subvencije na nesto ne,nisu sredjeni imovinski odnosi.Niko mene nije naterao da radim kiriju,to je moje igranje i ta igra ima mene da kosta.Pa mi smo siromasna drzava da subvencionisemo ko zna koga i ko zna na koji je nacin dosao do tih hektara.Onaj ko ima 20-30-50 ha a daje u kiriju,taj nije seljak i ne treba mu dati subvencije,to se lako ispita.Najvise zemlje u arendu je od starackih domacinstava sa posedom od 4-5-6ha,to i nisu neke pare,nekih 40000din.E,sad onaj koji radi zemlju od 20-tak takvih starackih domacinstava,i ne uklapamu se u kalkulacije,sta da se radi.U Srbiji ima 87%domacinstava koji imaju posed do 7ha,sto bih on punio budzet iz kog ce se isplacivati vrtoglave sume pojedincima za subvencije.znači baba i deda od 70 godina nemogu da rade zemlju daju u zakup po 250-300e po kj i jš i subvencije da dobiju ko tu koga stimuliše možda baba dedu
Druze to sto se ti igras sa zemljom u kiriju to je tvoja stvar,mozes i u parlogu da je ostavis ako ti se isplati drugi rade tu kiriju da bi zaradili ne da bi se igrali kako si napisao.Ovo je dzaba pisanje,samo pisemo o arendi,i sta ce biti,ko ce dobiti subvencije.Radim i ja kiriju,na nesto kirije dobijam subvencije na nesto ne,nisu sredjeni imovinski odnosi.Niko mene nije naterao da radim kiriju,to je moje igranje i ta igra ima mene da kosta.Pa mi smo siromasna drzava da subvencionisemo ko zna koga i ko zna na koji je nacin dosao do tih hektara.Onaj ko ima 20-30-50 ha a daje u kiriju,taj nije seljak i ne treba mu dati subvencije,to se lako ispita.Najvise zemlje u arendu je od starackih domacinstava sa posedom od 4-5-6ha,to i nisu neke pare,nekih 40000din.E,sad onaj koji radi zemlju od 20-tak takvih starackih domacinstava,i ne uklapamu se u kalkulacije,sta da se radi.U Srbiji ima 87%domacinstava koji imaju posed do 7ha,sto bih on punio budzet iz kog ce se isplacivati vrtoglave sume pojedincima za subvencije.
Gospodine @milorad79, prvo se predstavite u odredjenom delu foruma, pa procitajte ostatak teme pa onda pametujte.
To mozda u svetu,kod nas se dobijaju da komsiji crkne krava.osnovno pitanje koja je svrha subvencija i zašto se daju ? da se pomogne siromašni seljak ? pa subvencije dobija i nemac a nije siromašan! ili je cilj subvencionisati da se ne bi odustalo od proizvodnje ? ili da se koliko toliko smanji cena proizvodnje i stvorila mogućnost otkupa po nižoj ceni ? i iz kog razloga nemci( i ne samo nemci već svi u evropi )iako toliko bogati dobijaju subvencije i to poprilične i zašto ih subvencionišu ?