Svakoj drzavi je valjda interes da subvencionise poljoprivrednu proizvodnju u okviru svojih granica.Ako je hrana jedna od primarnijih stvari,a jeste,onda ta subvencija ima puni smisao.Kako inace biti paritetan i profitabilan bez pomoci drzave,ako je u svetu praksa subvencionisanja jasno definisana i konstantna.E sad,ako u ovoj nasoj naprednoj drzavi nesto na makro planu moze da bolje funkcionise od zemljoradnje,onda hajde da se svi tome okrenemo.Svi se slazemo,zajedno sa celokupnom garniturom politikanata,da je spas Srbije u poljoprivredi,a tendencija potrebe za jos vise hrane u svetu je u stalnom porastu.Ali nikako da agrar stavimo na primarnom mestu nekog dugotrajnog plana oporavka celokupne ekonomske situacije kod nas.S toga,slazem se sa kolegom pidikancem da se subvencionise proizvodnja a ne proizvodjac,sto je na kraju krajeva usko povezano da poput igre reci moze da se podvede i ovako i onako.Nije PIO merodavna stavka da li se neko bavi poljoprivredom ili ne.Koju cu penziju ostvariti,pod uslovom da je dozivim u ovakvim okolnostima,kao takav osiguranik.Ako neko hoce da placa PIO,placace zbog nekog staza,ako ne nece ni imati isti i kraj.A bilo koja proizvodnja nas kosta kao Svetog Petra kajgana.Ja placam drzavi uredno porez na svaki racun koji platim na ime poljo proizvodnje,a i sire.Svaku usranu taksu opstinsku,republicku uredno platim.Juce sam na ime prenosa krave godisnje clanarine udruzenju i par taksi platio oko 6.000 dinara.I tu ide PDV drzavi,a da se ovim ne bavim ne bih ni imao te troskove itd,itd...I da kazem samo,PIO sam uplacivao 10 godina,onda bio kod usranog privatnika 7-8 godina,od toga pola bez ikakvog osiguranja.Sada sam opet na goloj zemlji,ali nesto ne mislim da placam PIO,bar ne jos,a subvenciju naravno da ocekujem,jer ja zemlju aktivno radim sa celom porodicom.Najmerodavnije bi bilo,ali vrlo tesko,onom ko zaista obradjuje zemlju,tom pomoci,onom ko i ne zna gde mu je zemlja,uzeti uz neku nadoknadu i dati onom ko hoce da radi i opet pomoci.