Ma,u principu,nama i ne trebaju subvencije.Ocigledno se stvara ogromna pometnja zbog istih,a svi smo nezadovoljni.Nas najveci problem je paritet cena na trzistu.Ako mi ispune cenu,na primer mleka od 0,6 eura,zabole me za subvenciju.U EU je cena sirovog mleka od nekih 0,65 eura,a ja bih s tom cenom jos i zapevao.Ne moze kilogram kukuruza da kosta vise od litre mleka(u mom kraju ima onih koji daju mleko za 24-25 din,a kukuruz je 30 din.) i kako onda naci racunicu,s kojim to subvencijama.Naravno,ovo je cena kod onih sa 2-3 krave,ali ja zelim da i taj seljak prehrani porodicu od postenog rada.Setite se po kojim paritetima su se nasi stari bavili poljoprivredom i sta su mogli prihoditi od tone grozdja,kukuruza,2-3 bika i slicno.Nista vise ne moze biti kao pre,to je jasno,ali uz svu kuknjavu mlekari u mom kraju ne propadaju,sta vise sepure se poput curana u sve luksuznijim automobilima i raskosnijem zivotu.A obican seljak golja,poput mene,hoce samo da prezivi,i ako moze da prozivi bar deo svog rudarskog argatovanja zivota dostojnog civilizovanog coveka.