Subvencija za mehanizaciju

Može li prikolica i gde se mogu videti uslovi koji su bili?

Verovatno je pisano ali ajde da pitam, da li su na republičkom konkursu prolazili kranovi za džambo vreće?
Mislim da je bilo i za kranove ove godine ali nisam 100% siguran..
Može li prikolica i gde se mogu videti uslovi koji su bili?
Prikolica prolazi, provereno. Sto se uslova tice ja najcesce to potrazim na subvencije.rs pa listam do datuma konkursa dok ne nadjem tu vest. Ove godine je konkurs izasao 24.10.

Treba mi pomoć. Pošto sada sredjujem njive po eagraru

Kod pokrajinskog poziva za mehanizaciju postoji uslov:

ако подносилац захтева није власник објектакоји је предмет инвестиције из члана 3. овогПравилника подтачке 1. до 3., уз захтевдоставља и уговор о закупу или уступању накоришћење предметног објекта закључен сазакуподавцем, са роком важења од најмањешест година почев од календарске године закоју се подноси захтев, а који уговор је уписану катастар непокретности као једини терет напредметном објекту;

Šta da radim ako imam državnu njivu u zakupu na godinu dana? Ili privatni zakup kraći od 6 godina?

Da li postoji opcija da se konkuruše a da se te njive ne brišu?

Kaze "ako podnosilac zahteva nije vlasnik objekta koji je predmet investicije". Meni izgleda kao da se to ne odnosi na mehanizaciju nego na gradjevinske objekte, cudno je sto stoji u pozivu za mehanizaciju.. 🤔

Evo ovako onda.

Imam parcele i u vlasništvu i u zakupu kraćem od 6 godina...

У случају када подносилац пријаве није власниккатастарских парцела и објекта (само за тачке 1., 2. и 3.), који су предмет инвестиције за коју се подноси захтев, неопходно је да на њима има право закупа, односнокоришћења на основу уговора закљученог са закуподавцемфизичким лицем или министарством надлежним запослове пољопривреде на период закупа, односнокоришћења који не може бити краћи од шест годинарачунајући од календарске године за коју се подносизахтев за коришћење подстицаја, односно мора важити најкраће до 31.12.2028. године, сем у случајевима када је власник катастарских парцела и објекта који су предметинвестиције за коју се подноси захтев члан регистрованог пољопривредног газдинства подносиоца пријаве

Nazad
Vrh