Subvencija za mehanizaciju

Ja sam predao za mulčer 15.8. i još uvek ništa...

Na pitanje koje sam postavio licno ministru kad je obilazio i opstinu Alibunar a ujedno i nase selo, dao je odgovor da je opredeljeno 1.5 milijarde din. za konkurs za mlade povracaj od 75%. Sto bi znacilo da nista ne pase u tvom postu.
Mozes li nesto vise argumentovati po pitanju toga kako si takav odgovor dobio da svaki 5 prolazi.

Na pitanje koje sam postavio licno ministru kad je obilazio i opstinu Alibunar a ujedno i nase selo, dao je odgovor da je opredeljeno 1.5 milijarde din. za konkurs za mlade povracaj od 75%. Sto bi znacilo da nista ne pase u tvom postu.
Mozes li nesto vise argumentovati po pitanju toga kako si takav odgovor dobio da svaki 5 prolazi.
Pogledaj u raspodeli sredstava gde pise 775 miliona.Nek u proseku gazdinstvo dobije 700-800 hiljada izadje ti oko 1000 gazdinstava-znaci svaki peti.

Kako je glupa uredba za ovu mehanizaciju. Šta će nekome traktor do 60kW ako ima manje od 2ha? Koji li je pametnjaković samo smislio ovakve uslove. A slušao sam i onog pametnog kod Uroša u emisiji gde kaže da će biti svako diskvalifikovan ko ima ipisano u registar np 16 krava, 5 ha zemlje (pšenica, kukuruz itd) i voća preko njihovog limita. Može da ima samo do 20 krava, samo 2 ha. Pa ko može da prehrani 20 krava sa 2 ha? A Uroš ga pita šta se dešava ako neko trenutno ima u zakupu 20 ha i tako je prijavio i ode u Upravu i izmeni u PPG da ima sad samo 2 ha da li on može da konkuriše? A ovaj kaže da je to prekršaj jer može da izađe komisija na lice mesta i utvrdi da on ima više zemlje. Neverovatno kako pomažu.

Pa oni ladno mogu reći da je u svaštarenju spas,a uredba je do 2 ha rat. do 19 krava do 50 ha cveća + koliko ha voća itd.
Ato da neće ljudi, ko se naumio da kupi rusa,da u zakup kobajagi preko 2 ha ,mami tati ženi,prijatelju itd.znaš kako će to utvrditi,nikako.

Zar mislite da ce bas svaki zahtev ispuniti maksimum od 1,5milion povracaja,ja mislim da nece tako da ce srecnika biti vise.

Zašto da ne dobiješ pun iznos ako si konkurisao za neku skupu mašinu ili si ubacio više priključnih mašina da ih kupiš jer se ukazala prilika.

Nazad
Vrh