Strujni i pneumatski odvijaci

PZolt87

Član
Učlanjen(a)
9 Avg 2017
Poruka
68
Lokacija
Kruščić
Jel neko koristi mozda pneumatski (udarni) odvijac? Menjam cca. 100 klinova na setvospremacu, i vreme je da pazarim na tako nesto. Sugestije, iskustva ako ima neko sa takvim alatima nek napise ovde ili u poruci.
 
Jel neko koristi mozda pneumatski (udarni) odvijac? Menjam cca. 100 klinova na setvospremacu, i vreme je da pazarim na tako nesto. Sugestije, iskustva ako ima neko sa takvim alatima nek napise ovde ili u poruci.
Kolega koristim ja Vigor 1200 nm, to vam je poluprofesionalni alat koji mi je preporučio prijatelj vulkanizer (naravno on ima jače modele) i do 27 mm sve odvrće bez problema.
 
Ja sam kupio u Lidlu Parkside na struju,skidao sam kljunove sa hedera i radi vrhunski posao,nije za neke teze stvari,ali za srafove do 22mm u glavi radi super posao.
 
Ja sam uzeo na baterije u uradi sam. Isto do 22 ključ odvija bez problema, a nema ni kabela ni creva...
76200bd1e5213953671b7c3f02783ef3.jpg


Послато са SM-J530F помоћу Тапатока
 
I ja treba da okrećem koplja na setvospremaču i planiram to sa njim da odradim...

Послато са SM-J530F помоћу Тапатока
 
Ja nabavio CP7749 - Chicago Pneumatic . Vidi atlas copco neki polovan ako mozes da nadjes.
 
Potvrdjujem ovo što olalija kaže... Probali, kupili veći, probali, kupili još veći i jači, i na kraju ipak dok rukom ne popostiš nema posla... I naravno ozbiljni kompresor uz to....
 
Slažem se da neće otpustiti što se rukom zategne. Znam. Imam ga. Ali za prosečno domaćinstvo i za to što prvi put koristi i za to za čega je napisao da će mu trebati koji će mu očin jači? Pogotovo što će mu trebati milion puta levo-desno tj odvrnuti i zavrnuti navrtku dok se konačno ne odvrti. Baš mu onda treba neka vulkanizerska životinjka od 22,8kg da se više bori sa njom nego sa šarafom....
Za dobar deo poslova po mašinama ovaj odvijač završava posao 1/1. Naravno poželjno je da kompresor gura do 7 bari i da je dvoklipni sa bar 100lit rezervoarom.
--------------------------------
I da, na pijaci se može naći još jeftinije nego što je na linku pa je po meni takav odvijač nešto što bi svakako morao imati u radionici. Da ne kažem mast hev.
 
Naravno da mu to mana, ali mislim da je najpristupačniji za početak.
-------------------
Ali kolega, PZolt, naravno ako možeš (nisi nam napisao do kog iznosa si spreman da se otvoriš) kupi akumulatorski odvijač, sigurno je najlakše raditi sa njim. Tu se potpuno slažem sa Bojčetićem. Naravno, slažem se i sa kolegama Olalija, Sremac.... treba uzeti što jači, ali treba imati i slabiji, manji za neke lakše rabote.
 
Poslednja izmena:
Kako smo u drugoj temi pisali. Otvaram ovu temu da malo diskustujemo o uredjajima za odvijanje vijaka.
Ja koristim aku busilicu, koja ujedno moze i da odvija sarafe. Kineske je proizvodnje neka srednja kategorija 18v napon i 1.5Ah baterija. Radno svetlo, izbor smera kao i jacine na skali od 1 do 21 podeok.
Jos sam koristio Bosch PSR 1200 sa nikl kadmijumskom baterijom od 1.2Ah i naponom od 12v, sada sam uzeo klasu jacu. U sustini i zeleni bosch meni zadovoljava ali je problem baterija kojih nema zamenskih a posle godina koriscenja sada jedva izdrzi 3h rada.

Oba modela lagano buse sa burgijama do 8mm u bilo kom materijalu, lagano rade sa zamourezujucim sarafima (3-4mm). Meni kao hobisti sasvim dovoljno, mada i za vece poslove mislim da se isplati uzeti. Na primer sada radimo u vocnjaku busenje kapaljki. U toku dana uradi oko 1500 busenja svaka busilica.
 



Ovo je Iskra by China, Bosch zeleni je takodje Kina. Plavi Bosch ima i cekic ali je cena od nekih 14000din pa na gore. Ovi hobi modeli su od 6-7 do 10 hiljada +-.

Jos sam koristio Milvoki profesionalnu od drugara. 40Nm i 2Ah baterija takodje na 18v. Jako mocna i ne treba je odmarati. Napravljeno da radi non stop. To je neki ulazni model, jaci modeli imaju i do 5Ah baterije uz 70+Nm uz vece obrtaje (Iskra i Bosch su do 700 o/min, a Milvoki 1300). Za te mene je ti bilo previse novaca i ne bi mi bila iskoriscena jer radim samo sebi. Ko radi puno preporuka da uzme Makitu ili Milvoki bilo koji model. Neuporedivo je to kvalitetnije od bilo kog kineza.
 
Poslednja izmena:
Nazad
Vrh